Constructorul de motoare de avion Rolls Royce începe să concedieze. „O platformă în flăcări.”

Constructorul de motoare de avion Rolls Royce începe să concedieze. „O platformă în flăcări.”
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 oct 2023

Compania aeronautică Rolls Royce, care produce unele dintre cele mai cunoscute motoare de avion, a decis să desființeze până la 2.500 locuri de muncă la nivel global, pentru a crea o companie „și mai eficientă”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este prima mișcare majoră a lui Tufan Erginbilgic care, devenind director executiv în ianuarie, a descris Rolls-Royce drept o „platformă în flăcări”.

Compania britanică s-a desprins de constructorul de automobile de lux, care este astăzi parte a grupului german BMW, în 1973, și are acum 42.000 de angajați în întreaga lume, dintre care aproximativ jumătate în Marea Britanie.

VIDEO&FOTO - ANUNȚ Pe unde vor circula noile trenuri pentru CFR. Cum arată și ce viteză vor avea CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO - ANUNȚ Pe unde vor circula noile trenuri pentru CFR. Cum arată și ce viteză vor avea

Sute de posturi din back-office vor fi afectate, de altfel, în Marea Britanie. Și operațiunile din Germania, unde compania are 11.000 de angajați, sunt de așteptat să fie grav afectate, în special operațiunea de construcție a motoarelor Power Systems, din sudul țării.

Compania produce motoare pentru avioane - fiind al doilea producător de motoare pentru avioane din lume - și a fost puternic lovită de pandemie, când călătoriile aeriene au fost suspendate sau restricționate multe luni. La acel moment, a fost forțată să strângă miliarde de lire sterline pentru a susține afacerea, iar în 2020 a tăiat 9.000 de locuri de muncă. „Construim un Rolls-Royce care este potrivit pentru viitor. Aceasta înseamnă o organizație și mai eficientă”, este mesajul companiei.

FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România CITEȘTE ȘI FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România

Conform noilor planuri, Rolls-Royce își va uni echipele de tehnologie de inginerie și de securitate, iar directorul de tehnologie, Grazia Vittadini, se va retrage.

De asemenea, speră să-și îmbunătățească procesele de achiziții și managementul lanțului de aprovizionare pentru a reduce costurile. Echipele sale financiare, juridice și de resurse umane vor fi, de asemenea, reunite în grup.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls royce
torsten muller otvos