Continental, investiție de 1,7 milioane de lei într-un tomograf industrial la fabrica din Timișoara

Continental, investiție de 1,7 milioane de lei într-un tomograf industrial la fabrica din Timișoara
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 apr 2019

Grupul german Continental a investit 1,7 milioane de lei într-un tomograf industrial la fabrica din Timișoara. Echipamentul de testare, un scanner cu raze X, validează calitatea sistemelor de aer condiționat fabricate pentru industria auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unitatea de producție din Timișoara deservește și alte locații Continental din lume, efectuând teste pe produse inclusiv pentru fabrici din Serbia sau Mexic.

„Fabrica din Timișoara este prima și singura din Continental unde sunt folosite razele Roentgen în testele sale din producție. Valoarea investiției este de aproximativ 1,7 milioane de lei”, spune Silviu Oană, inginer de proces la ContiTech România.

Britanicii de la Vast Resources suspendă activitatea la mina de la Mănăila pentru reorganizare CITEȘTE ȘI Britanicii de la Vast Resources suspendă activitatea la mina de la Mănăila pentru reorganizare

„Folosim aceeași tehnologie ca și în medicină. „Pacienții“ noștri, prototipuri pentru liniile de climatizare auto, sunt supuși unui proces neinvaziv prin care pot fi depistate eventualele defecte din interiorul lor“, explică Natanael Simon, inginer computer tomograf în cadrul companiei.

Piesa de verificat este rotită automat 360° în câmpul de raze X, la fiecare grad preluându-se cel puțin o poză. Ulterior, cu ajutorul unui software dedicat, cele peste 360 de fotografii se compun într-un volum 3D. Piesa poate fi apoi rotită și vizualizată din orice unghi pentru depistarea posibilelor nereguli. Programul de pe calculator indexează automat defectele și, în funcție de culoarea atribuită, poate fi apreciată calitatea piesei.

„Deși tehnologia folosită este aceeași ca în domeniul medical, tomograful nostru industrial este un utilaj specific, proiectat special pentru fabrica din Timișoara. Intensitatea razelor nu este mai mare decât în cazul celui medical, însă timpul de expunere al pieselor este ridicat, obținându-se astfel o imagine 3D de o mare acuratețe. Utilajul nu reprezintă un pericol pentru sănătatea angajaților care îl operează“, adaugă Nataniel.

WiFi4EU: Localitățile din România pot depune, în această săptămână, noi cereri de finanțare pentru furnizarea de internet wireless gratuit CITEȘTE ȘI WiFi4EU: Localitățile din România pot depune, în această săptămână, noi cereri de finanțare pentru furnizarea de internet wireless gratuit

Fabrica din Timișoara, deschisă în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, precum și curele de transmisie și de distribuție. 

Anul trecut, Continental, printre cei mai mari angajatori din țară, cu peste 20.000 de angajați, a investit 240 milioane de euro (peste 1,1 miliarde lei) în operațiunile locale anul trecut, în infrastructură, echipamente și tehnologii de vârf.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
investitia continental
continental timisoara
fabrica conitech
tomograf industrial