BMW și Peugeot au oprit temporar producția la fabricile din Marea Britanie, chiar dacă Brexitul a fost amânat

BMW și Peugeot au oprit temporar producția la fabricile din Marea Britanie, chiar dacă Brexitul a fost amânat
scris 2 apr 2019

Fabrica Mini a BMW din Marea Britanie a oprit luni activitatea pentru o perioadă de o lună, iar uzina Vauxhall a Peugeot a încetat producția pentru două săptămâni, chiar dacă Brexitul a fost amânat, măsurile fiind programate de mai multe luni pentru a ajuta companiile să facă față oricăror probleme provocate de ieșirea țării din Uniunea Europeanp, transmite Reuters.

BMW, care fabrică puțin peste 15% din cele 1,5 milioane de automobile produse în Marea Britanie, a devansat vacanța de vară anuală în aprilie, pentru a ”reduce la minimum riscul oricărei perturbări a aprovizionării cu componente, în eventualitatea unui Brexit fără acord”, scrie News.ro.

PSA, compania mamă a Peugeot, care construiește modelele Astra sub marca Vauxhall pentru Marea Britanie și Opel pentru continent, la fabrica Ellesmere Port, a devansat pauza printr-o decizie luată la sfârșitul anului trecut, a explicat un purtător de cuvânt.

Interes major pentru un contract auto al Internelor de 1,25 miliarde de lei: Iveco, Mercedes Benz, Porsche și Renault printre cei 10 ofertanți CITEȘTE ȘI Interes major pentru un contract auto al Internelor de 1,25 miliarde de lei: Iveco, Mercedes Benz, Porsche și Renault printre cei 10 ofertanți

Ieșirea Marii Britanii din UE a fost amânată de pe 29 martie până cel puțin pe 12 aprilie, sau posibil mult mai târziu, stricând planurile de apărare ale unor producători auto.

Oprirea activității este organizată din timp pentru a permite angajaților să își planifice vacanțele, iar furnizorilor să își ajusteze producția sau planurile de afaceri, a spus un portător de cuvânt al BMW.

Fabrica Rolls-Royce a BMW din Goodwood va  fi închisă pentru două săptămâni, iar cele trei fabrici și uzina de motoare ale Jaguar Land Rover’s (JLR) și fabrica Swindon a Honda vor opri la rândul lor activitatea în această lună, pentru câteva zile, în cadrul planurilor pentru Brexit.

Don cauza Brexitului, Nissan și-a anulat planurile de a construi un nou model de SUV la uzina Sunderland, iar Honda își va închide fabrica din Marea Britanie în 2021.

Toyota a oferit o excepție, anunțând planuri de fabricare de mașini pentru Suzuki la fabrica sa din Anglia.

BMW a avertizat că ar putea transfera o parte din producția de motoare și cea de automobile Mini în afara Marii Britanii, dacă Brexitul va fi fără acord.

Un Brexit dezordonat implică mai multe riscuri pentru producătorii de vehicule, cum ar fi întârzierea componentelor și vehiculelor în porturi, birocrație la vamă, necesitatea de a recertifica modelele și o majorare de până la 10% a tarifelor pentru vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
peugeot
marea britanie
brexit