Contract semnat în pandemie - Ford Craiova vinde prima flotă de SUV-uri Puma către deținătorul brandului Qfort

Contract semnat în pandemie - Ford Craiova vinde prima flotă de SUV-uri Puma către deținătorul brandului Qfort
scris 29 iun 2020

Ford România anunță livrarea, prin intermediul unuia dintre dealerii din Craiova, a unei flote de 100 de vehicule Puma către compania românească Casa Noastră din Dolj, deținătorul brandului de ferestre și uși termoizolante din PVC Qfort.

Ford reușește în plină perioadă de recuperare a vânzărilor locale să semneze un contract important cu o companie românească. Contractul prevede livrarea a 100 de unități Puma, „prima flotă de o asemenea anvergură” cumpărată de o companie cu capital 100% românesc.

În acest moment, au fost livrate primele 20 de mașini, urmând ca restul de vehicule să intre în posesia Casa Noastră până la finalul acestui an.

“Ne bucurăm să vedem că, în această perioadă plină de provocări, o firmă românească susține industria auto locală. Sperăm ca acest demers să creeze un precedent”, a declarat Cristian Prichea, Director General Ford România - Compania Națională de Vânzări.

Ștefan Cherciu, președinte al companiei Casa Noastră: “Era necesar să schimbăm flota de mașini, așa că ne-am decis să susținem producția auto locală și să mizăm pe noul model construit la fabrica Ford din Craiova, Ford Puma”.

Volkswagen scrie istorie: prima uzină în care este oprită definitiv producția de vehicule cu combustie CITEȘTE ȘI Volkswagen scrie istorie: prima uzină în care este oprită definitiv producția de vehicule cu combustie

La finalul lunii mai, Ford a anunțat că extinde gama modelului Puma, oferind opțiuni suplimentare de echipare și de motorizare. Astfel, clienții pot acum alege, pentru prima dată, între un Ford Puma cu motor diesel EcoBlue de 1,5 litri și 120 CP, un Ford Puma echipat cu transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj și o nouă variantă luxoasă de echipare - Puma ST-Line Vignale.

Producția modelului Puma a demarat la uzina Ford din Craiova în octombrie 2019, ca urmare a unei investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, alăturându-se astfel modelului EcoSport și multi-premiatului motor de 1.0 l EcoBoost. Din 2008, de la venirea sa în România și până în prezent, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova în cadrul căreia lucrează în jur de 6300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
flota ford puma
casa noastra puma