COTAR: Transportul public de persoane între București și localitățile din Ilfov va fi suspendat

COTAR: Transportul public de persoane între București și localitățile din Ilfov va fi suspendat
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2018

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat luni că transportul public de persoane între București și localitățile din Ilfov va fi suspendat, începând cu data de 31 octombrie, din cauză că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a decis soarta a peste 100.000 de români care folosesc în fiecare zi autobuzele și microbuzele între București și localitățile din Ilfov. În ultimii ani, firmele care operează curse între București și Ilfov au investit peste 20 milioane euro în 170 de autobuze urbane care stau în garaj și pentru care se plătește leasing fără să circule pe vreun traseu”, se arată în comunicat.

COTAR a subliniat că au trecut șase luni de la desființarea, de către ministrul Transporturilor, a Autorității Metropolitane de Transport, scrie News.ro.

VIDEO Accident aviatic în Indonezia: un avion s-a prăbușit în ocean la câteva minute după decolare CITEȘTE ȘI VIDEO Accident aviatic în Indonezia: un avion s-a prăbușit în ocean la câteva minute după decolare

”Astfel, atribuțiile în privința serviicilor de transport persoane București-Ilfov s-au transferat, în subordinea Primarie Capitalei, respectiv la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public. În prezent, nu există nicio procedură de atribuire pe traseele care fac legătura între București și localitățile județului Ilfov”, se arată în comunicat.

COTAR susține că asociația respectivă nu a luat nicio decizie privind atribuirea licențelor de transport.

”Specialiștii acestei asociații, odată cu preluarea reglementării acestui serviciu, aveau obligația să prezinte strategia privind atribuirea licențelor, un studiu de fundamantare, astfel încât operatorii de transport să își pregatească din timp investițiile în flotele auto. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov nu a luat nicio decizie in privinta reglementărilor transportului public de persoane intre Bucuresti și Ilfov si nici nu a rezolvat problema emiterilor de licente pentru acestea”, se arată în comunicat.

COTAR a anunțat recent că cere demisia ministrului Transporturilor și consideră că Șova a venit cu unele modificări legislative, în domeniul liberalizării transportului de persoane, punându-i în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea din martie 2019.

În 11 octombrie, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anunțat că peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel național, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest față de ordinul dat de Lucian Șova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudețean de persoane.

Ministrul Transporturilor a declarat, atunci, că protestul transportatorilor de persoane este un boicot organizat care vizează menținerea unor monopoluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cotar
transport persoane