Creștere a veniturilor și profitului, la Mercedes-Benz, pe fondul scăderii vânzărilor

Creștere a veniturilor și profitului, la Mercedes-Benz, pe fondul scăderii vânzărilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 iul 2022

Mercedes-Benz a raportat o creștere a profitului pentru trimestrul al doilea și anticipează un rezultat în creștere și la finalul acestui an, pe fondul crizelor apărute în industrie. Compania este pregătită să reducă consumul de gaze, dacă acest lucru va fi impus în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marja operațională, în trimestrul al doilea, a Mercedes-Benz Cars, a fost de 14,2%, după cum anunță compania, în timp ce pentru divizia Vans, indicatorul a fost de 10,1% (în scădere față de anul trecut), iar la divizia Mobility – 17,1% (față de 24% în 2021). Compania spune că rezultatele au venit în contextul unei cereri puternice în Europa, SUA și China, având totodată o listă de comenzi foarte mare.

ANPC a intrat cu amenzi în trenurile din zona București și comercianții din Gara de Nord: Întreaga situație trebuie reevaluată. Plecând de la nesimțirea unor cetățeni, până la recepțiile făcute pe genunchi, Se spală vagoane pe hârtie și se sting țigări pe CITEȘTE ȘI ANPC a intrat cu amenzi în trenurile din zona București și comercianții din Gara de Nord: Întreaga situație trebuie reevaluată. Plecând de la nesimțirea unor cetățeni, până la recepțiile făcute pe genunchi, Se spală vagoane pe hârtie și se sting țigări pe

Cea mai importantă dintre crizele existente la nivel global, criza semiconductorilor, a generat o scădere a vânzărilor de 7%, spune Mercedes, însă strategia abordată de companie a condus la venituri mai mari cu 8 procente și un EBIT ajustat mai mare cu 20%.

Mercedes-Benz este pregătită pentru reducerea de gaze discutată la nivel european, în contextul războiului din Ucraina, compania precizând că deja a redus consumul de gaze în activitatea industrială. Analizele Mercedes-Benz arată că Germania poate reduce consumul de gaze cu 50%, fără un impact. Compania și-a propus să treacă la energia electrică regenerabilă în procesul de producție, pe termen lung.

Previziunile pentru sfârșitul acestui an au în vedere o creștere semnificativă a veniturilor, comparativ cu anul anterior, în timp ce valoarea EBIT va fi „ușor mai mare”.

„Echipa Mercedes-Benz a livrat încă un trimestru puternic într-un mediu incert. Ne sporim vigilența și reziliența pentru a gestiona provocările macroeconomice și geopolitice din ce în ce mai complexe. În același timp, avem motive întemeiate să rămânem încrezători, cu o cerere puternică în curs de desfășurare, un portofoliu nou de vehicule și alte lansări de produse cheie în acest an”, a declarat Ola Källenius, CEO Mercedes-Benz Group AG.

FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster

Veniturile grupului au crescut cu 7% în trimestrul al doilea, la 36,4 miliarde euro, iar valoarea EBIT a avansat cu 8 procente, la 4,9 miliarde euro, datorită accentului pus pe vehiculele de lux, pe vehiculele electrice și pe vanurile premium, simultan cu controlul mai bun al costurilor, astfel încât să compenseze vânzările mai mici și prețurile mai mari ale materiilor prime.

În ceea ce privește vânzările, divizia de autoturisme, Mercedes-Benz Cars, a înregistrat o scădere de 7 procente, față de trimestrul al doilea din 2021, cu 487.100 unități vândute, în timp ce divizia de vehicule comerciale, Mercedes-Benz Vans, a înregistrat un avans de 2 procente în ultimul trimestru, cu 100.100 unități.

După prima jumătate de an, vânzările de autoturisme ale Mercedes-Benz au o scădere de 8 procente, la un volum de 974.100, cu peste 100.000 de unități mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din vânzarea de autoturisme au crescut pe primele șase luni cu 8 procente, la 52,8 miliarde euro, iar valoarea EBIT ajustat a crescut cu 20% pe același interval, respectiv la 8 miliarde euro.

Vanurile au un ușor avans, de un procent, cu 188.600 unități vândute în cele șase luni. Veniturile acestei divizii au crescut cu 10% în intervalul ianuarie – iunie, la 7,8 miliarde euro, iar EBIT ajustat a crescut cu 18%, la 880 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezultate mercedes
vanzari mercedes benz
profit mercedes