Stellantis, vizată de o rechemare masivă, de 1,3 milioane de mașini. Ford și GM, investigate și ele pentru posibile rechemări în service

Stellantis, vizată de o rechemare masivă, de 1,3 milioane de mașini. Ford și GM, investigate și ele pentru posibile rechemări în service
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 iul 2022

Autoritățile americane federale (NHTSA) au anunțat cinci dosare diferite deschise pe numele celor trei mari constructori americani de automobile, Stellantis, Ford și GM. Cel mai mare dosar de rechemare se referă la marca Jeep și vizează 1,3 milioane de mașini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți cei trei mari constructori americani de automobile, Stellantis, Ford și GM, au fost obligați să demareze procesele de rechemare pentru mai multe modele care însumează aproape 1,9 milioane de vehicule. Cea mai mare rechemare este cea care vizează modelul Jeep Cherokee, produs între 2014 și 2020. Acesta a fost obiectul a peste 80 de plângeri care reclamau că frâna de mână electrică s-a activat în timpul mersului, punând în pericol viața pasagerilor.

Parcare gratuită introdusă în Mamaia și în Constanța în anumite ore după un eșec cu scandal. “Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate.\ CITEȘTE ȘI Parcare gratuită introdusă în Mamaia și în Constanța în anumite ore după un eșec cu scandal. “Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate."

Cauza acestei defecțiuni ar putea fi scurgerile de apă în electronica corespunzătoare controlului frânei de mână. Tot la Stellantis sunt vizate alte aproape 290.000 de mașini, ale mărcilor Dodge Jurnay și Jeep Compas, fabricate între 2016 și până în prezent, care au fost obiectul a 127 de plângeri din cauza blocării motorului în mers. Stellantis a mai avut o rechemare pentru aceeași defecțiune în perioada în care compania se numea Fiat Chrysler. Chrysler Pacifica și Jeep Patriot sunt și ele incluse în această rechemare.

Reprezentanții Stellantis au declarat că vor coopera pe deplin cu autoritățile americane pentru a duce la îndeplinire procedurile de remediere a defecțiunilor tuturor modelelor vizate de această investigație.

Mărirea și decăderea lui Herbert Diess, șeful VW Group, cel care a electrificat compania și a scos-o din scandalul Dieselgate. Concediu plăcut!”, urarea înainte de demisie CITEȘTE ȘI Mărirea și decăderea lui Herbert Diess, șeful VW Group, cel care a electrificat compania și a scos-o din scandalul Dieselgate. Concediu plăcut!”, urarea înainte de demisie

Un număr mult mai mic de automobile vor fi rechemate de General Motors, care a primit reclamații pentru defecțiuni ale camerelor utilizate de mașină pentru asistență, la modelele Cadillac XT5, XT6 și GMC Acadia. De asemenea, Ford a fost obligată să demareze o rechemare pentru modelul Bronco, echipat cu motorul 2.7 litri EcoBoost V6. NHTSA a primit 26 de plângeri care vizează o defecțiune a motorului care produce oprirea acestuia și imposibilitatea repornirii lui. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
rechemare jeep
ford rechemare