Tim Cook, Apple: Industria auto se îndreaptă spre o schimbare majoră

Tim Cook, Apple: Industria auto se îndreaptă spre o schimbare majoră
scris 20 oct 2015

Industria auto se îndreaptă spre o schimbare majoră, iar mașinile autonome, vehiculele electrice și importanța crescândă a componentelor software sunt elementele cheie în procesul de transformare al sectorului automobilistic, crede Tim Cook, directorul general al Apple.

Asistăm la un moment de cotitură al industriei auto spre o “schimbare majoră, nu doar din punct de vedere evoluționar“, a spus Cook luni seara, la o conferință pe teme tehnologice organizată de Wall Street Journal

Șeful Apple nu a dorit să comenteze pe marginea speculațiilor privind interesul Apple în producerea unui vehicul autonom, similar celui dezvoltat de rivalul Google, însă a menționat că progresele înregistrate în domeniu oferă noi oportunități de afaceri companiilor. 

“Importanța mașinilor autonome va crește tot mai mult în viitor“, a spus Cook.

Pentru moment, Apple se va concentra pe îmbunătățirea sistemelor informaționale și media pentru automobile, accesibile consumatorilor prin serviciul CarPlay, a adăugat Cook.

În ceea ce privește serviciul Apple Music, care a fost lansat în această vară, Cook a arătat că acesta are deja 6,5 milioane de abonați, în timp ce numărul utilizatorilor care s-au înregistrat pentru a primi serviciul gratuit timp de trei luni, în perioada de probă, este de 8,5 milioane. 

Spre comparație, liderul mondial pe piața serviciilor muzicale plătite, compania suedeză Spotify, are 20 milioane de abonați și un număr total de utlizatori de 75 milioane, scrie MarketWatch.

Abonații Apple Music plătesc 10 dolari lunar pentru a avea acces nerestricționat la serviciile oferite de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
tim cook
auto
masini autonome
apple music