Dacia a dat peste cap vânzările de autoturisme din Germania

Dacia a dat peste cap vânzările de autoturisme din Germania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mar 2022

Dacia a dat peste cap vânzările de autoturisme din Germania, în luna februarie, alături de Polestar și Tesla, având o creștere de peste 100%, pe o piață care a crescut cu 3 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Vânzările Dacia pe piața Germană și-au găsit ritmul, continuând parcursul bun început în luna ianuarie, care aduce astfel recuperarea pierderilor înregistrate în 2021. Potrivit datelor privind înmatriculările analizate de Profit.ro, Dacia a înregistrat 4.039 de unități în februarie, cu 123,8% mai multe față de 2021, însumând astfel 8030 de autoturisme înmatriculate pe primele două luni. Dacia are în 2022 un avans de 116,2%. Cota de piață a mărcii și-a revenit parțial, la 2% în februarie și 1,7% pe cele două luni care au trecut.

Performerele lunii au fost în Germania, pe cea mai mare piață auto a Europei, Polestar, care a crescut cu 250%, dar cu un volum infim, de numai 364 de autoturisme înmatriculate, și Tesla, cu 209% creștere, cu un volum care depășește Dacia, respectiv 5.944 autoturisme. Liderul pieței, marca VW, a înregistrat o nouă scădere, de 8 procente, de asemenea Ford a pierdut 11,7% față de anul trecut, BMW a scăzut cu -5,4%, iar Opel, cu 6%.

VIDEO & FOTO Dacia Bigster a ajuns în premieră la București CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Dacia Bigster a ajuns în premieră la București

După două luni, Dacia depășește Peugeot, Mini și chiar și Tesla și Volvo, situându-se pe locul 14 în clasamentul înmatriculărilor. În total, Germania a înregistrat un volum de 384.624 de autoturisme înmatriculate, de la începutul anului, cele mai multe fiind mașinile VW, care are o cotă de 19,1%, urmată de Mercedes, 9,7% din piață, și Audi, 8,1%. Skoda este cea mai vândută marcă de import, grație apartenenței la grupul VW. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia germania
vanzari dacia
inmatriculari dacia
piata auto germania