Dacia a dat startul comenzilor Spring. Prima livrare, în octombrie

Dacia a dat startul comenzilor Spring. Prima livrare, în octombrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mai 2021

Dacia a dat startul comenzilor pentru modelul Spring, ceea ce înseamnă că, din această săptămână, persoanele care au făcut rezervare pentru suma de 100 de euro se pot prezenta la un dealer Dacia și pot plasa comanda fermă, contra sumei de 5% din valoarea mașinii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Spring poate fi comandată începând din acest moment, însă au prioritate cei care au o precomandă (rezervare). Potrivit reprezentanților Dacia, nu este cunoscută în acest moment data la care vor fi livrate primele mașini, însă odată ce se face bonul de comandă, clienții vor afla în termen de 20 de zile care va fi ziua în care li se va livra mașina. Primele estimări ale companiei arată că primul Spring cumpărat în România va ajunge abia în octombrie, și nu în septembrie, așa cum fusese anunțat prima dată.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Persoanele care comandă Dacia Spring pot cumpăra mașina cu ajutorul unui voucher Rabla Plus - fiind vorba despre achiziția unei mașini electrice - la care se poate adăuga și un voucher Rabla, dacă predau la Remat un automobil vechi. Cu cele două vouchere, Dacia Spring va putea fi cumpărată cu o sumă mai mică de 10.000 de euro.

Pentru comenzi este disponibilă pentru moment doar versiunea mai scumpă, Comfort Plus, care costă 18.100 de euro. Versiunea entry, care costă 16.800 de euro, va fi disponibilă ulterior.

FOTO Poliția italiană, mai norocoasă decât cea din România, va primi aproape 2.000 de Alfa Romeo de 200 cai putere, blindate CITEȘTE ȘI FOTO Poliția italiană, mai norocoasă decât cea din România, va primi aproape 2.000 de Alfa Romeo de 200 cai putere, blindate

Dacia Spring este fabricată în Hubei, China, într-o uzină în care Renault – Nissan este partener cu Donfeng (50% - 50%). Aici ar fi trebuit să fie produsă și versiunea Renault City K-ZE lansată pe piața chineză în septembrie 2019, dar care a fost oprit din fabricație, însă pentru moment sunt fabricate doar versiunile chineze Venucia e30, Aeolus EX1, Forthing T1 și Glory E1.

Dacia Spring are mai multe echipamente introduse special de Renault pentru piața din Europa, pentru a respecta normele de siguranță europene. Sistemul de frânare automată de urgență, AEB, ranforsarea ușilor mașinii, cele șase airbaguri, ESP, sunt principalele dotări care nu se regăsesc pe mașinile mărcilor chinezești. De asemenea, bateria este diferită de cea introdusă pe K-ZE, chiar dacă are aceeași capacitate, 27 kWh.

Primele exemplare Dacia Spring din Europa au fost deja livrate unei companii de car-sharing din Franța, LeClerc care a cumpărat 3000 de unități pentru a fi închiriate de la centrele sale din Franța. Francezii pot astfel testa noile automobile electrice ale mărcii Dacia, fără să fie nevoie să le cumpere.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
comenzi spring
preturi dacia spring