Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor de electrice. Tesla Model 3 a început să piardă teren

Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor de electrice. Tesla Model 3 a început să piardă teren
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 apr 2023

Statisticile privind piața auto din Europa realizate de Jato Dynamics confirmă cifrele anterioare, anunțate de ACEA și Data Force. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, Dacia Sandero a fost al doilea cel mai vândut automobil din Europa, în timp ce Spring a avut un rezultat apropiat de Tesla Model 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Spring se menține printre cele mai vândute automobile electrice din Europa, aflându-se în luna febriarie pe locul șapte, după modelele Tesla, VW, Fiat și Volvo, însă este de remarcat că Model 3, de la Tesla a fost în februarie singurul care a înregistrat scăderi ale înmatriculărilor, cu 40%, coborând astfel pe locul 5, în timp ce Model Y a rămas lider absolut, nu doar pe electrice, ci pe întreaga piață, cu 18.446 unități.

VIDEO&FOTO Grecii aflați în autocarul implicat în accidentul din Pasajul Unirii au dat în judecată agenția de turism CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grecii aflați în autocarul implicat în accidentul din Pasajul Unirii au dat în judecată agenția de turism

Dacia Sandero, așa cum anunțase și Data Force, a fost al doilea cel mai vândut automobil din Europa, cu 18.431 unități înmatriculate. Pe locurile următoare în clasamentul general s-au clasat, potrivit Jato, Peugeot 208, VW T-Roc, Opel Corsa și Toyota Yaris Cross, după care se află Dacia Duster, cu 14.038 unități.

Cu toate modelele sale, Dacia ocupă locul opt în clasamentul mărcilor, în a doua lună a anului, în creștere cu 54% față de luna similară de anul trecut.

Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor de electrice. Tesla Model 3 a început să piardă teren

În clasamentul motorizărilor plug-in hybrid, cele mai vândute automobile au fost Ford Kuga, Volvo XC 60 și Lynk & Co 01, o apariție tot mai pronunțată a mărcii deținute de Geely în vânzările europene.

VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online

În total, în Europa au fost înmatriculate în luna februarie 118.329 automobile electrice 100%, mai multe cu 33% față de februarie 2022, și 65.590 automobile hibrid cu încărcare (PHEV), acestea fiind în scădere cu 5% față de anul trecut.

Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor de electrice. Tesla Model 3 a început să piardă teren

Potrivit datelor ACEA, Europa a înmatriculat în luna februarie 902.775 de autoturisme, din care 802 au fost înmatriculate în UE, iar în primele două luni ale anului volumul s-a ridicat la 1,8 milioane de autoturisme, din care 1,5 milioane în UE. Segmentul electric a însumat, pe cele două luni ale anului, 212.382 de autoturisme înmatriculate, în toate țările din Europa (UE plus UK plus EFTA). 

viewscnt
Afla mai multe despre
top vanzari masini electrice
tesla model 3
dacia spring