Daimler a cumpărat 4% din divizia de mașini electrice a BAIC, partenerii tradiționali din China

Daimler a cumpărat 4% din divizia de mașini electrice a BAIC, partenerii tradiționali din China
scris 9 mar 2018

Daimler a anunțat că a cumpărat un pachet de aproape 4 procente în noua divizie electrică a partenerilor de la BAIC, Beijing Electric Vehicle.

Daimeler AG își consolidează parteneriatul cu BAIC Grup, alături de care are un joint-venture în China, unde deține 49%. „Investiția în BJEV marchează o altă bornă în cooperarea puternică dintre Daimler și BAIC pentru New Energy Vehicles (vehicule alternative) din China și sublinizaă determinarea noastră pentru dezvoltarea în continuare a mobilității electrice”, a declarat Hubertus Troska, membru în board-ul Daimler responsabil pentru China.

La rândul său, XU Heyi, președinte al BAIC Group, a declarat în anunțul oficial: „BAIC Group și Daimler au menținut un profund, strategic parteneriat. New Energy Vehicles este una din zonele centrale de business ale BAIC Group, iar investiția Daimler în BJEV extinde mai departe parteneriatul, ducând cooperarea dintre BAIC și Daimler într-un stadiu complet nou de dezvoltare.

Renault lansează un Super-Duster. În Europa va fi vândut sub marca Dacia, dacă șefii decid că nu concurează Kadjar CITEȘTE ȘI Renault lansează un Super-Duster. În Europa va fi vândut sub marca Dacia, dacă șefii decid că nu concurează Kadjar

Anunțul și investiția vin după ce BAIC anunțase investiții de circa 2 miliarde într-o uzină nouă în care vor fi produse automobile Mercedes-Benz, dar vine după achiziția surprinzătoare a lui Li Shufu, președintele companiei chineze Geely, rivalii celor de la BAIC, a unui pachet de aproape 10% în cadrul Daimler.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
china
baic
masini electrice