Daimler anunță măsuri de restructurare și de reducere a cheltuielilor

Daimler anunță măsuri de restructurare și de reducere a cheltuielilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2020

Consiliul de Supervizare al grupului auto german Daimler AG a fost de acord joi să sprijine planul strategic ce prevede reducerea costurilor fixe, a cheltuielilor de investiții și a celor cu cercetarea și dezvoltarea (R&D), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, a fost anunțat un nou fond de transformare pentru angajați, în valoare de un miliard de euro, până în 2025, scrie Agerpres.

FOTO Dacia și-a deschis showroom virtual, cu sesiuni live, pentru noile modele Sandero și Logan CITEȘTE ȘI FOTO Dacia și-a deschis showroom virtual, cu sesiuni live, pentru noile modele Sandero și Logan

"Consiliul de Supervizare și-a exprimat sprijinul deplin pentru strategia companiei anunțată în octombrie, care include reducerea cheltuielilor de investiții și a celor cu cercetarea și dezvoltarea la divizia Mercedes-Benz cu 20% până în 2025, față de nivelul din 2019", se arată în comunicatul Daimler.

Deja Daimler a redus costurile, după ce în trimestrul doi din 2020 a înregistrat pierderi de 1,91 miliarde de euro (2,21 miliarde de dolari), deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a diminuat cu aproximativ o treime vânzările de mașini, furgonete, autobuze și camioane produse de grupul german.

Conducerea și reprezentanții angajaților au ajuns la un acord privind înființarea fondului în primul trimestru din 2021 pentru a ajuta la păstrarea locurilor de muncă, în condițiile în care grupul german se concentrează pe producerea vehiculelor electrice.

Joi, angajații Daimler au trimis zeci de mii de cărți poștale conducerii companiei pentru a protesta față de planurile de restructurare și de reducere a costurilor.

Reprezentanții angajaților și sindicatul IG Metall au trimis la sediul Daimler din Stuttgart peste 50.000 de cărți poștale care conțin solicitările angajaților. Este pentru prima dată în istoria companiei când angajații recurg la astfel de măsuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
costuri