Daimler deschide o nouă fabrică în Alba, Guvernul promite sprijin pentru furnizorii din industria auto

Daimler deschide o nouă fabrică în Alba, Guvernul promite sprijin pentru furnizorii din industria auto

Vicepremierul Costin Borc și Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al diviziei MercedesBenz Cars

scris 4 apr 2016

Grupul german Daimler, producătorul mașinilor Mercedes, a inaugurat o nouă fabrică auto în județul Alba, unde produce cutia de viteză 9G Tronic și unde angajații câștigă în medie 1.700 de lei, peste media din județ. Vicepremierul Costin Borc a asigurat că Guvernul dorește să sprijine furnizorii din industria auto, fie că sunt furnizori pentru Dacia, pentru Ford sau pentru Daimler, și să înțeleagă barierele pe care aceștia le au, pentru a asigura dezvoltarea lor și sosirea altor investitori care ar putea să integreze produsele.

Investiția, de peste 300 de milioane de euro a creat deja 500 de noi locuri de muncă, într-o zona în care oricum șomajul este sub 2%, urmând să mai fie angajate încă 500 de persoane, potrivit noului director al reprezentanțelor Star Transmission și Star Assembly, Falk Pruscha, conform news.ro

Nu este prima investiție pe care Daimler a făcut-o în Sebeș.  În ianuarie 2014, compania germană a inaugurat o unitate de asamblare a cutiilor de viteze cu dublu ambreiaj. Și tot în Alba, la Cugir, Daimler produce încă din 2001 diverse componente mici care sunt folosite la realizarea unor subansamble mai mari.

EXCLUSIV Aproape 900 de români răniți grav de mașini \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aproape 900 de români răniți grav de mașini "fantomă". Numărul accidentelor provocate de șoferi fără RCA, dublu față de 2010

În subsidiarele Daimler din România, Star Transmission și Star Assembly, lucrează acum peste 1.800 de angajați, urmând ca până la finalul anului numărul lor să crească până la aproximativ 2.300. Daimler a produs în România și exportat 300.000 de cutii de viteze și opt milioane de piese.

"Piatra de temelie a acestei investiții a fost pusă acum doi ani. Daimler este în România prin unitățile sale de producție de mai mulți ani. Vorbim de continuitatea politicilor guvernamentale în a sprijini investițiile străine și în a sprijini industria auto. Și, nu în ultimul rând, am menționat dorința Guvernului României de a dezvolta furnizorii români din industria auto, fie că sunt furnizori pentru Dacia, pentru Ford, pentru Daimler sau pentru oricare altă firmă auto. Dorim să sprijinim acești furnizori, să înțelegem barierele pe care ei le au ca să se dezvolte, pentru a asigura dezvoltarea lor și, de ce nu, sosirea altor investitori care ar putea să integreze produsele pe care domniile lor le fac", a declarat vicepremierul Borc, citat de Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
fabrica