Daimler Truck, un trimestru „peste așteptări”, după primul an independent

Daimler Truck, un trimestru „peste așteptări”, după primul an independent
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 apr 2023

Fosta divizie de camioane a Mercedes-Benz, transformată în companie separată începând din 2021, moment în care a fost și listată pe bursă, a început anul 2023 în creștere, cu rezultate apreciate ca fiind „peste așteptări” de conducerea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daimler Truck Holding AG, companie listată pe bursa din Frankfurt, a anunțat primele rezultate preliminare din 2023, date neauditate, care arată cifre mult mai bune decât estimările anterioare pentru intervalul ianuarie – martie. Rezultatele au fost posibile ca urmare a unei cereri puternice, pe fondul unei relaxări a crizei de semiconductori.

Valoarea EBIT ajustat, comunicată de companie, a fost de 1,16 miliarde euro (peste estimarea de 976 milioane euro), fiind cu mult peste nivelul EBIT din trimestrul 1 2022 (651 milioane euro), iar EBIT ajustat pentru afaceri industriale a fost de 1,11 miliarde euro (peste estimarea de 923 milioane euro și mult peste cele 604 milioane euro din 2022).

De asemenea, valoarea rezultatului operațional a fost de 8,8%, cu 1,2 pp peste estimările de 7,6% și cu 3,2 pp peste valoarea din 2022. Flux de numerar liber pentru afaceri industriale a fost de 168 milioane euro (estimări 81 milioane euro).

Dacia Spring, cel mai vândut automobil electric din Renault Group și în Top 10 în Europa, după Tesla și VW CITEȘTE ȘI Dacia Spring, cel mai vândut automobil electric din Renault Group și în Top 10 în Europa, după Tesla și VW

Și pe segmentele de activitate ale companiei, valorile principalilor indicatori au depășit estimările. Pentru camioane America de Nord, EBIT a fost de 675 milioane euro, cu un ROS ajustat de 11,6%, pentru camioane Mercedes-Benz, EBIT a fost 440 milioane euro și ROS ajustat 8,8%, pentru camioane Asia, EBIT ajustat – 80 milioane euro și ROS 4,6%, iar pentru autobuse Daimler, EBIT a fost 9 milioane de euro, la estimări negative, cu un ROS ajustat de 1%. De asemenea, serviciile financiare au raportat un EBIT ajustat de 52 milioane de euro și un ROS ajustat de 9,2%.

Daimler Truck a încheiat anul 2022, primul după listare, cu rezultate excelente, pe fondul unei cereri tot mai mari. Compania a reușit să-și atingă toate obiectivele strategice, având venituri în creștere cu 28%, la un nivel de 50,9 miliarde euro, cu mai bine de 10 miliarde în plus față de 2021, și un EBIT în urcare cu 55%, la aproape 4 miliarde euro, și asta într-un context dificil, cu o criză a semiconductorilor care a afectat puternic și segmentul industrial al camioanelor. Vânzările de camioane și autobuze ale Daimler Trucks au crescut cu 14% în 2022, la un volum total de 520.291 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
mercedes benz
divizia camioane mercedes