Datele Metrorex: Stația Aurel Vlaicu a devenit cea mai aglomerată

Datele Metrorex: Stația Aurel Vlaicu a devenit cea mai aglomerată
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2020

Traficul de călători în stațiile de metrou din București a crescut cu 3% în perioada 2014 - 2019, până la 177 de milioane, iar cea mai aglomerată stație este Aurel Vlaicu, care a înregistrat un avans de 46% a numărului de pasageri, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane, raportat la perioada de referință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Deși stocul de birouri al Capitalei aproape că s-a dublat în ultimii 6 ani, ajungând la peste 3 milioane de metri pătrați în care lucrează aproximativ 350.000 de angajați, numărul de călătorii cu metroul nu a înregistrat o creștere semnificativă în această perioadă. Traficul de călători în stațiile de metrou din București a crescut per total cu doar 3% din 2014 până în 2019, de la 173 milioane la 177 milioane de călătorii. Schimbările apărute în clasamentul celor mai aglomerate stații stații de metrou reflectă în special dezvoltarea segmentului de birouri în capitală. Stația Aurel Vlaicu, pe locul 8 în topul celor mai tranzitate stații în 2014, este acum prima în acest top, cu o creștere de 46%, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane de călătorii față de 2014", se menționează într-o analiză Crosspoint Real Estate, bazată pe datele Metrorex.

Potrivit realizatorilor, această creștere este direct proporțională cu cea a stocului de birouri din zonă din ultimii ani, numărul de angajați din zonele Aurel Vlaicu/Pipera ajungând la peste 120.000, în 2019, scrie Agerpres.

Renault spulberă visele românilor pentru modelul electric K-ZE CITEȘTE ȘI Renault spulberă visele românilor pentru modelul electric K-ZE

"Dacă în zone precum cele de nord și de vest ale Bucureștiului creșterea numărului de călători este în primul rând o consecință a dezvoltării proiectelor de birouri, în sudul Capitalei creșterea semnificativă a traficului este cauzată de numărul record de proiecte rezidențiale noi cu prețuri accesibile", conform sursei citate.

Magistrala M2 de metrou care leagă sudul de nordul Bucureștiului continuă să fie cea mai tranzitată, însă numărul călătoriilor pe această rută a scăzut cu 7%, în ultimii șase ani.

Pe de altă parte, singura magistrală care a înregistrat o creștere a traficului de călători este M4, ca urmare a inaugurării în 2017 a două stații noi, respectiv Laminorului și Străulești.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
calatori