DAVOS - Herbert Diess, CEO Volkswagen vede o revenire a producției auto în acest an

DAVOS - Herbert Diess, CEO Volkswagen vede o revenire a producției auto în acest an
scris 27 mai 2022

Prezent în ziua a treia a Forumului Economic Mondial de la Davos, Herbert Diess, șeful grupului Volkswagen a declarat că producția de autovehicule a companiei va fi recuperată anul acesta.

Criza de semiconductori dă semne de îmbunătățire, astfel că industria auto ar putea să înregistreze o recuperare a pierderilor înregistrate în ultimul an, din cauza lipsei componentelor electrionice de pe liniile de fabricație. Aceasta este concluzia pe care a anunțat-o Herbert Diess, CEo VW Group, la Davos, unde a participa la discuțiile din ziua a treia a Forumului Economic Mondial. El a spus că se așteaptă ca producția grupului să-și revină în a doua parte a anului. Șeful VW spune că și efectele războiului din Ucraina asupra ritmului de livrare a unor componente încep să se reducă. „Nu vom pierde prea multe mașini, dacă nu se va întâmpla ceva grav”, a spus Diess.

Herbert Diess a vorbit și despre nevoia industriei auto de baterii pentru vehiculele electrice pe care le produce, spunând că în acest moment nu sunt suficiente fabrici de baterii în lume, dar compania pe care o conduce primește cantitatea pe care a comandat-o. În viitor, el crede că VW are capacitatea de a susține producția de baterii necesare pentru planurile pe care le are în privința vehiculelor electrice.

Planul francez - Ce vinde și cu ce rămâne Renault la Dacia CITEȘTE ȘI Planul francez - Ce vinde și cu ce rămâne Renault la Dacia

Diess a explicat cauzele crizei actuale din industrie și a subliniat că nu China sau Taiwan sunt cauzele, ci faptul că cererea de semiconductori a crescut foarte mult, ca urmare a tehnologizării mașinilor, iar peste asta a venit pandemia de coronavirus. „Am subestimat cererea. Criza de semiconductori nu este din cauza Asiei, ci este una globală. Au apărut probleme cu furnizarea și în SUA, și în Europa, și în Japonia”. El a apreciat însă că o creștere a producției de astfel de componente în Europa ar reprezenta o competiție utilă industriei.

În același timp, Diess a susținut că nu-și dorește o independență față de productorii de componente, pentru că o astfel de independență nu ar fi utilă economiei globale. „Unele țări sunt mai bune pentru a produce anumite lucruri. Dacă am vrea să ajungem auto-suficienți din acest punct de vedere am putea pierde dinamica economică”, a mai spus Diess. „Taiwan este atât de puternică în semiconductori. Astăzi sunt atât de competitivi, au cea mai nouă tehnologie în semiconductori. O lume auto-suficientă în blocuri ar fi o lume care nu ar putea crește atât de repede”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group
herbert diess
productie vw
criza semiconductori