De astăzi, accesul unor autovehicule - interzis în Piața Unirii din București

De astăzi, accesul unor autovehicule - interzis în Piața Unirii din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2023

Poliția Locală București anunță că, începând de marți, este interzis accesul autovehiculelor cu masa maximă admisă mai mare de 3,5 tone în zona Pieței Unirii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"De astăzi, accesul autovehiculelor cu masa maximă admisă mai mare de 3,5 tone în zona Pieței Unirii este interzis. Polițiștii locali din cadrul DGPLCMB acționează, alături de alte autorități abilitate, la respectarea de către conducătorii auto a restricțiilor impuse", transmite Poliția Locală a Municipiului București.

FOTO Lanțul hotelier Ascott intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul hotelier Ascott intră în România

În martie, Primăria Sectorului 4 anunța că în Piața Unirii va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, scrie Agerpres.

Aceste autovehicule nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: bd. Mircea Vodă - str. Sfânta Vineri - Calea Moșilor - str. Colței - str. Doamnei - Calea Victoriei - bd. Națiunile Unite - bd. Libertății - bd. Regina Maria - str. 11 Iunie - bd. Mărășești.

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an și vizează protejarea Planșeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV - nesatisfăcător.

Recomandarea specialiștilor privind restricționarea circulației rutiere a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piața Unirii a avut la bază și identificarea celor două tasări ale sistemului rutier, evidențiate în ianuarie în zona Pasajului rutier Unirii, la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu, precum și în zona Planșeului Unirii, la intersecția dintre Splaiul Independenței și strada Halelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
piața unirii
masini