Decizie în pregătire - Plata rovinietei, posibilă până la 24 de ore de la utilizarea drumurilor naționale

Decizie în pregătire - Plata rovinietei, posibilă până la 24 de ore de la utilizarea drumurilor naționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Șoferii vor avea posibilitatea să plătească rovinieta în termen de cel mult 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale și nu obligatoriu înaintea utilizării reţelei de drumuri naţionale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura este propusă de reprezentanții actualei puteri, care arată că nu este normală amendarea automată a șoferilor care, din diferite motive, au uitat să îşi plătească rovinieta, fără a avea posibilitatea de a remedia rapid această situaţie care are la bază neatenţia şi nu rea-credinţa utilizatorului.

Guvernul pregătește lansarea unei drone românești CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește lansarea unei drone românești

De ce este important: De luna trecută, au intrat în vigoare noile tarife și termene de valabilitate privind rovinieta pentru perioada cuprinsă până la 1 ianuarie 2026.

Noul proiect legislativ nu modifică aceste tarife, dar elimină condiția obligatorie ca rovinieta să fie achitată anterior utilizării rețelei de drumuri naționale.

Potrivit proiectului: ”Achitarea şi emiterea rovinietei pot fi realizate cu cel mult 30 de zile înainte (ca și până acum - n.red.) şi nu mai târziu de 24 de ore de la data de început a valabilităţii acesteia”.

Ideea lui Ciucă pentru stoparea ”brain drain”: Granturi de 1,6 miliarde lei pentru tinerii români care au absolvit universități în străinătate și revin în țară pentru afaceri sau profesorat CITEȘTE ȘI Ideea lui Ciucă pentru stoparea ”brain drain”: Granturi de 1,6 miliarde lei pentru tinerii români care au absolvit universități în străinătate și revin în țară pentru afaceri sau profesorat

Inițiatorii arată că o stfel abordare se aplică taxei de pod de la Feteşti, unde utilizatorii au posibilitatea să plătească taxa de trecere înainte, după sau până la 24 de ore după trecerea pe pod.

”O astfel de măsură vine în ajutorul cetăţenilor corecţi care au fost neatenţi, şi ar reprezenta încă un pas în direcţia corectă privind plata rovinietei, după implementarea sistemului de plată online”, mai susțin autorii proiectului legislativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
rovinieta
plata
24 ore
ulterior
drumuri
naționale
proiect