Decizie OMC: Uniunea Europeană nu a eliminat toate subvențiile acordate Airbus

Decizie OMC: Uniunea Europeană nu a eliminat toate subvențiile acordate Airbus
scris 15 mai 2018

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a apreciat marți că Uniunea Europeană nu a ținut cont de recomandările sale privind eliminarea tuturor subvențiilor acordate producătorului de avioane Airbus, un verdict final care permite SUA să aplice sancțiuni comerciale în valoare de mai multe miliarde de dolari, informează AFP și Reuters.

Aceasta este ultima evoluție dintr-o dispută comercială care durează de peste un deceniu între SUA și UE cu privire la subvenționarea producătorilor de avioane Boeing și Airbus, arată Agerpres.

Reacționând la această decizie, Comisia Europeană a asigurat că va lua măsuri rapide pentru a fi în deplină conformitate cu decizia finală a OMC în aceasta cauză. 

FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România CITEȘTE ȘI FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România

De peste 10 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing și Airbus, cu privire la subvențiile acordate de SUA și Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
airbus
ue