Decizie OMC: Uniunea Europeană nu a eliminat toate subvențiile acordate Airbus

Decizie OMC: Uniunea Europeană nu a eliminat toate subvențiile acordate Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2018

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a apreciat marți că Uniunea Europeană nu a ținut cont de recomandările sale privind eliminarea tuturor subvențiilor acordate producătorului de avioane Airbus, un verdict final care permite SUA să aplice sancțiuni comerciale în valoare de mai multe miliarde de dolari, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aceasta este ultima evoluție dintr-o dispută comercială care durează de peste un deceniu între SUA și UE cu privire la subvenționarea producătorilor de avioane Boeing și Airbus, arată Agerpres.

Reacționând la această decizie, Comisia Europeană a asigurat că va lua măsuri rapide pentru a fi în deplină conformitate cu decizia finală a OMC în aceasta cauză. 

FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România CITEȘTE ȘI FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România

De peste 10 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing și Airbus, cu privire la subvențiile acordate de SUA și Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
ue