Decizie radicală, inclusiv în România: Citroen nu mai vinde Berlingo și Spacetourer decât cu motor electric

Decizie radicală, inclusiv în România: Citroen nu mai vinde Berlingo și Spacetourer decât cu motor electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 ian 2022

Constructorul francez Citroen a anunțat că modelele Berlingo și Spacetourer nu mai sunt disponibile pentru achiziție, începând din 2022, decât cu propulsia electrică, în variantele e-Berlingo și e-Spacetourer, în cazul versiunilor de pasageri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen a luat o decizie radicală „pentru a accelera electrificarea gamei sale”, după cum a anunțat constructorul francez, parte a Stellantis. În consecință, din luna ianuarie a lui 2022, ë-Berlingo și ë-SpaceTourer, versiunile electrice ale modelelor Berlingo VP si SpaceTourer, rămân singura ofertă disponibilă pentru comandă la dealerii acestei mărci. Decizia este valabilă și pentru piața din România, conform informațiilor transmise de importator.

Românii care vor dori să cumpere cele două modele echipate cu motoare diesel o vor putea face doar din oferta de vehicule comerciale, cu omologarea specifică, N1.

„Marca Citroën ia astfel o decizie îndrăzneață și accelerează electrificarea modelelor sale, în beneficiul clienților și al mediului” este explicația transmisă de companie. „Această decizie este rezultatul unei abordări responsabile din partea unei Mărci activiste, care își afirmă angajamentul față de tranziția energetică și dorește să ofere clienților săi o soluție pentru viitor”, mai spun cei de la Citroen.

FOTO Dacia lansează ediția specială Duster Extreme, cea mai echipată din istoria SUV-ului românesc CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează ediția specială Duster Extreme, cea mai echipată din istoria SUV-ului românesc

Cele două modele oferă în versiunile electrice același spațiu disponibil, dat fiind faptul că bateriile sunt amplasate sub podeaua mașinii, fără a afecta arhitectura interioară. Citroen ë-Berlingo este disponibil în 2 versiuni de lungime, inclusiv în versiune cu 7 locuri. Este echipat cu un motor electric de 136 CP, care asigură o viteză maximă de 130 km/h cu ajutorul unei baterii litiu-ion de 50 kWh. Aceasta asigură o autonomie de până la 280 km, în funcție de modul de rulare. Încărcarea se face în 7 ore, la wallbox de 7,4 kW (priză domestică), însă la o stație rapidă poate reîncărca bateria în 30 de minute până la 80% din capacitate.

La rândul lui, Citroën ë-SpaceTourer poate fi comandat cu 6 până la 9 locuri, având 3 versiuni de lungime. Este disponibil cu două variante de baterie, de 50 și 75 kWh, cu autonomii de 230 km și 330 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen berlingo electric
citroen spacetourer electric
citroen motoare electrice