Dennis Muilenburg, șeful demis al Boeing, pleacă din companie cu 62 de milioane de dolari

Dennis Muilenburg, șeful demis al Boeing, pleacă din companie cu 62 de milioane de dolari

Foto: Richair | Dreamstime.com

scris 13 ian 2020

Dennis Muilenburg, directorul general al Boeing care a fost demis luna trecută, va părăsi compania cu 62 de milioane de dolari reprezentând compensații și prestații de pensie, dar nu va primi indemnizație de concediere, pe fondul crizei provocate de cele două accidente în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, transmite Reuters.

În noiembrie, Boeing anunța că Muilenburg a renunțat în mod voluntar la bonusul său pe 2019 și la acțiunile cu care ar fi trebui să fie recompensat. În 2018, el a beneficiat de bonusuri și acțiuni în valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

Pe lângă cei 62 de milioane de dolari reprezentând compensații și prestații de pensie, Muilenburg deține opțiuni pentru acțiuni în care a investit în 2013, a precizat Boeing. La prețul de la închiderea ședinței bursiere de vineri, acțiunile deținute de șeful demis al Boeing valorează 18,5 milioane de dolari.

Președintele Boeing, David Calhoun, va ocupa funcțiile de director general și președinte începând din data de 13 ianuarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
dennis muilenburg
boeing