Administrația Federală pentru Aviație din SUA vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru piese defecte ale 737 MAX

Administrația Federală pentru Aviație din SUA vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru piese defecte ale 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2020

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) din Statele Unite vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru că nu a prevenit instalarea unor piese defecte pe avioanele 737 MAX, transmite Reuters, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

FAA a acuzat vineri, într-un comunicat, că Boeing ”nu a reușit să își supravegheze furnizorii pentru a se asigura că aceștia respectă sistemul de asigurare a calității din cadrul companiei,...Boeing cu bună știință a solicitat FAA autorizarea avioanelor după ce a stabilit că acele componente nu pot fi utilizate pentru că nu au trecut testele referitoare la soliditate, scrie News.ro.

În luna decembrie, administrația a  propus aplicarea unei amenzi civile de 3,9 milioane de dolari împotriva Boeing, în legătură cu 133 de avioane 737 NG, care sunt dintre-o generație anterioară 737.

Aeronavele 737 MAX sunt consemnate la sol din martie 2019, în urma a doua prăbușiri fatale care au provocat moartea a 346 de oameni. Siguranța avioanelor Boeing a ajuns în atenția parlamentarilor și a FAA din cauza mai multor probleme.

FAA a dezvăluit în luna iunie că circa 300 de avioane NG și 737 MAX ar putea conține piese fabricate incorect și a anunțat că va cere ca piesele respective să fie înlocuite rapid.

Piesele respective ghidează elemente aerodinamice ale aripilor care contribuie la decolare și la aterizare. Defecțiunea poate face ca elementele aerodinamice să lovească avionul și să rănească pasagerii sau să împiedice o aterizare în condiții de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
737 max
boeing