Mașinile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi vor avea sistem de operare Android. Veste mai proastă pentru Dacia

Mașinile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi vor avea sistem de operare Android. Veste mai proastă pentru Dacia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 sep 2018

Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi, din care face parte și Dacia, a semnat un contract de parteneriat cu Google pentru echiparea mașinilor cu sisteme de infotainment inteligente bazate pe Android. În prezent, doar mărcile premium, Audi sau BMW, dispun de de sisteme care folosesc parțial serviciile Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Alianța a semnat un acord multianual, la nivel global, pentru un parteneriat cu Google, astfel încât automobilele Alianței să poată utiliza serviciile Google. Sistemele de infotainment vor utiliza sistemul de operare Android, cu ajutorul căruia clienții vor avea la Google Maps, Google Assistant și Google Play Store.

Tehnologiile Android vor fi interconectate cu sistemul Inteligent Cloud dezvoltat de Alianță pentru upgrade de software și diagnostic al vehiculului. Parteneriatul semnat acum urmează să producă efecte din 2021. Telefoanele și alte deviceuri cu sistem de operare iOS vor fi compatibile fără probleme cu noile tehnologii infotainment de pe mașinile Alianței.

Doar mărcile Renault, Nissan și Mitsubishi vor utiliza însă Android și serviciile Google incluse, Dacia urmând, probabil, să păstreze propriile sisteme de operare, pentru menținerea costurilor reduse.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Audi e-tron, primul SUV electric al mărcii, a fost prezentat oficial CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Audi e-tron, primul SUV electric al mărcii, a fost prezentat oficial

„Odată cu integrarea platformei Android în sistemele noastre de infotainment, adăugăm un nou nivel de inteligență vehiculelor noastre conectate. În viitor, Google Assistant, care utilizează tehnologia de inteligență artificală Google, pot deveni modul principal prin care clienții interacționează cu vehiculele lor, hands-free”, a declarat Kal Mos, Global Vice President al diviziei Alliance Connected Vehcles din Alianța Renault Nissan Mitsubishi.

„Google și Renault - Nissan - Mitsubishi împărtășesc o viziune comună privind livrarea unei experiențe inteligente, sigure și fără întreruperi în automobile cu aplicații și servicii care sunt familiare, upgradabile și conectate” a spus și Hiroshi Lockheimer, Senior Vice President Platforms & Ecosystems Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan
mitsubishi
dacia
google
android