Divizia de camioane a Volkswagen plătește 3,7 miliarde dolari pentru a deține integral Navistar

Divizia de camioane a Volkswagen plătește 3,7 miliarde dolari pentru a deține integral Navistar
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2020

Într-un răstimp în care industria de mobilitate este crunt lovită de restricțiile impuse de autorități în numele epidemiei de coronavirus, o tranzacție majoră apare în piața americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Traton, divizia de camioane comerciale a grupului german Volkswagen AG, a acceptat să cumpere restul acțiunilor pe care încă nu le deține la compania americană Navistar International, oferind 44,5 de dolari per titlu, sau 3,7 miliarde de dolari în numerar, transmit DPA și Reuters, preluate de Agerpres.

În 2016, Volkswagen a achiziționat o participație de 16,60% în producătorul american de camioane, iar în prezent deține aproape 16,80%. Obiectivul celor două companii era să colaboreze în domeniul achizițiilor și al dezvoltării tehnologiei, pentru a-și reduce anual costurile cu 200 de milioane de dolari. De asemenea, Volkswagen vrea să-și extindă prezența pe piața camioanelor din America de Nord. "Suntem încântați că am ajuns la un acord de principiu pentru această tranzacție, după negocieri intense cu Navistar", a afirmat Matthias Grundler, directorul general al Traton.

FOTO Mitsubishi a prezentat face-liftul lui Eclipse Cross, cu motorizarea PHEV, pe care europenii o așteaptă în continuare CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi a prezentat face-liftul lui Eclipse Cross, cu motorizarea PHEV, pe care europenii o așteaptă în continuare

Separat, Navistar a informat că Board-ul său "este pregătit să meargă înainte" cu tranzacția, iar acordul este sprijinit de cei mai mari acționari ai săi, miliardarul Carl Icahn și fondul speculativ MHR Fund Management.

Acordul vine după luni de negocieri și evaluează întreaga companie Navistar la aproximativ 4,4 miliarde de dolari. În ianuarie, Traton a făcut o ofertă nesolicitată, de 35 dolari per titlu, sau 2,9 miliarde de dolari, pentru a achiziționa participațiilor deținute de ceilalți acționari ai Navistar.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
navistar
auto
camioane
sua
traton