BMW și Mercedes iau în calcul vânzarea aplicației Park Now

BMW și Mercedes iau în calcul vânzarea aplicației Park Now
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 oct 2020

BMW și Daimler iau în calcul vânzarea aplicației Park Now, care face parte din business-ul comun Your Now, fondat în urmă cu un an. Vânzarea ar putea genera lichidități pentru celelalte afaceri ale celor doi constructori auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Daimler și BMW Group pregătesc o posibilă vânzare a unui segment din business-ul de mobilitate Your Now, care a fost constituit prin însumarea afacerilor de car-sharing, ride-hailing, taxi și parking pe care cele două companii le dețineau. Parteneriatul de tip joint-venture, în care cele două companii germane dețin 50-50 acțiuni, a pornit cu succes, însă acum ar putea lua o nouă direcție, prin vânzarea unei părți din acest business, respectiv cel denumit Park Now.

Acesta include o aplicație care ar putea genera câteva sute de milioane de euro, potrivit Automobilwoche, care citează surse apropiate de cei doi constructori. Luna aceasta a apărut o altă informație potrivit căreia Uber ar încerca să preia divizia Free Now, care se ocupă de car-sharing și închirieri auto.

Renault confirmă: Dacia Sandero va fi produs doar în Maroc. La uzina din România vor fi fabricate „alte modele” CITEȘTE ȘI Renault confirmă: Dacia Sandero va fi produs doar în Maroc. La uzina din România vor fi fabricate „alte modele”

La finalul anului trecut, BMW și Daimler anunțau o creștere cu 44% a veniturilor, cu încasări de peste 2 milioane de euro, ale Your Now, business-ul care include aplicația Park Now, dar și serviciile de mobilitate, inclusiv fosta Clever Taxi, din România, transformată în My Taxi și inclusă în Free Now.

După mai puțin de un an de activitate, activitățile din cadrul Your Now înregistraseră 90 de milioane de clienți, în 1.300 de orașe din lume, pe liniile de business Free Now, Share Now, Park Now și Charge Now.

Aplicația Park Now permite clienților să caute și să plătească locurile de parcare. În 2019, Park Now își consolidase poziția de lider în soluții de parcare digitale: 36 de milioane de clienți din 10 țări ale Uniunii Europene și SUA foloseau serviciile Park Now Group. În primul an de funcționare în cadrul Your Now, aplicația înregistra 230 de milioane de tranzacții cu brandul său principal, la care se adaugau alte aplicații secundare, Parkmobile, RingGo și Parkline.

viewscnt
Afla mai multe despre
park now
bmw
daimler vanzare park now
free now uber