Egiptul va realiza al șaselea mare sistem feroviar de mare viteză din lume, cu sprijinul Siemens

Egiptul va realiza al șaselea mare sistem feroviar de mare viteză din lume, cu sprijinul Siemens
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

În Egipt va fi realizată o nouă linie feroviară de mare viteză vine, dezvoltatorul Siemens Mobility afirmând că va lega 60 de orașe din întreaga țară, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liniile complet electrificate vor permite circulația unor trenuri cu o viteză maximă de 230 de kilometri pe oră, care vor călători de la Marea Roșie la Marea Mediterană, printre alte destinații, scrie News.ro

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

Potrivit Siemens Mobility, electrificarea rețelei va reduce emisiile de carbon cu 70% în comparație cu călătoriile cu autobuzul sau cu mașina.

Compania a adăugat că proiectul va avea ca rezultat ”al șaselea mare sistem feroviar de mare viteză” din lume.

Siemens Mobility – o companie administrată separat de gigantul industrial Siemens – a semnat contractul de dezvoltare a liniei de cale ferată cu Autoritatea Națională Egipteană pentru Tuneluri, precum și cu partenerii consorțiului The Arab Contractors și Orascom Construction.

Într-o declarație de sâmbătă, Siemens Mobility a declarat că partea sa din contractul combinat se va ridica la 8,1 miliarde de euro, sau aproximativ 8,7 miliarde de dolari. Această cifră include un contract de 2,7 miliarde de euro semnat în septembrie 2021 pentru linia inițială a proiectului.

Noua rețea din Egipt va fi formată din trei părți: o linie de 660 de kilometri anunțată anterior, care leagă Ain Sokhna, de la Marea Roșie, de Alexandria și Marsa Matrouh, de pe coasta mediteraneană a Egiptului; o linie de aproximativ 1.100 de kilometri între Cairo și Abu Simbel, aproape de granița cu Sudanul; și o porțiune de 225 de kilometri între Luxor și Hurghada, la Marea Roșie.

”Împreună cu partenerii noștri, vom dezvolta de la zero o rețea feroviară completă și de ultimă generație, care va oferi un plan pentru regiune cu privire la modul de instalare a unui sistem de transport integrat, durabil și modern”, a spus, Michael Peter, CEO al Siemens Mobility.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
tren
siemens