Elon Musk a donat în noiembrie anul trecut acțiuni Tesla în valoare de 5,74 miliarde de dolari

Elon Musk a donat în noiembrie anul trecut acțiuni Tesla în valoare de 5,74 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2022

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a donat între 19 noiembrie și 29 noiembrie 2021 un total de 5.044.000 de acțiuni ale companiei, în valoare de 5,74 de miliarde de dolari, unei organizații de caritate, potrivit unei declarații depuse la Comisia de Valori Mobiliare din SUA ( SEC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Donația a fost în valoare de 5,74 miliarde de dolari, pe baza prețurilor de închidere ale acțiunilor Tesla în cele cinci zile în care a donat acțiunile, scrie News.ro.

VIDEO Podul de la Brăila: Pregătiri pentru ridicarea primului tablier. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Podul de la Brăila: Pregătiri pentru ridicarea primului tablier. Cum arată acum

Declarația nu a dezvăluit numele organizației de caritate.

Donația a avut loc în perioada în care miliardarul a vândut acțiuni în valoare de 16,4 miliarde de dolari, după ce la începutul lunii noiembrie i-a întrebat pe utilizatorii Twitter despre vânzarea a 10% din participația sa la producătorul de mașini electrice.

Musk a spus atunci pe Twitter că va plăti taxe de mai mult de 11 miliarde de dolari în 2021 din cauza exercitării opțiunilor pe acțiuni care urmează să expire în acest an.

De asemenea, a făcut schimb dereplici cu politicienii Bernie Sanders și Elizabeth Warren, care au cerut oamenilor bogați să plătească mai multe taxe.

Analiștii au spus că ar exista un avantaj fiscal pentru ca Musk să ofere acțiuni Tesla, deoarece acțiunile donate unor organizații de caritate nu sunt supuse impozitului pe câștigurile de capital, așa cum ar fi dacă ar fi vândute.

”Beneficiul său fiscal ar fi uriaș. Ar economisi între 40% și 50% din impozitul de 5,7 miliarde de dolari, sub formă de impozit”, a spus Bob Lord, un membru asociat la Institutul pentru Studii Politice care studiază politica fiscală.

Lord a adăugat că Musk ar fi putut contribui cu acțiunile unor intermediari, cum ar fi ”fonduri sfătuite de donatori”, nu direct unor grupuri de caritate. Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Donația îl plasează pe Musk drept al doilea cel mai mare donator al Americii, după Bill Gates și Melinda French Gates, în 2021, arată datele din Chronicle of Philanthropy.

Gesturile de filantropie publică ale lui Musk sunt în urma altor miliardari. Musk și fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, au donat mai puțin de 1% din averea lor netă, în timp ce Warren Buffett și George Soros au donat mai mult de 20%, până la începutul lunii septembrie 2021, potrivit revistei de afaceri Forbes.

Musk este președintele Fundației Musk, oferind granturi pentru ”dezvoltarea unei inteligențe artificiale sigure în beneficiul umanității”, printre alte cauze, potrivit site-ului său.

Anul trecut, Musk și fundația au oferit premii de 100 de milioane de dolari celor care pot veni cu o tehnologie care să ajute la eliminarea carbonului din atmosferă.

Anul trecut, el a spus că a donat 20 de milioane de dolari școlilor din Cameron County, Texas, locația unui loc de lansare a rachetei Space X, și 10 milioane de dolari orașului Brownsville.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla