EXCLUSIV Piața auto din România a intrat pe un important trend de creștere

EXCLUSIV Piața auto din România a intrat pe un important trend de creștere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 nov 2020

Piața auto din România a continuat să crească în luna octombrie, chiar dacă și-a diminuat ritmul din septembrie, raportat la anul trecut. Creșterea față de lunile anterioare arată însă o tendință pozitivă a pieței, în acest moment. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

România a înmatriculat în luna octombrie 16.440 de autovehicule, cu 14,59% mai multe față de anul trecut, confirmând astfel trendul ascendent al pieței, în această perioadă. Segmentul autoturismelor a reprezentat cea mai mare parte din vehiculele înmatriculate, respectiv, 12.523 unități, cu 17,6% mai multe comparativ cu octombrie 2019. Segmentul de vehicule comerciale ușoare (LCV) a înregistrat o creștere de 4,94%, depășind ușor pragul de 1.000 de unități, potrivit datelor DRPCIV văzute de Profit.ro.

UPDATE ora 10.21 Informațiile au fost confirmate și prezentate oficial de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

De ce este important: Chiar dacă luna trecută creșterea a fost una aparent uriașă, raportat la rezultatele slabe din 2019, avansul moderat din luna a zecea este mult mai important pentru piață, fiind practic a doua cea mai bună lună pentru comercianții de autoturisme, din acest an și indicând acum un trend.

De asemenea important: Industria auto este printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. În România, în primăvară, Ford Craiova și Automobile Dacia au oprit, temporar, producția, iar angajații au fost trimiși în șomaj tehnic.

Înmatriculările de autoturisme au intrat într-o tendință ascendentă raportat la luna anterioară, când erau înmatriculate 10.878 de autoturisme, ceea ce înseamnă că românii au revenit în showroom-uri, odată cu intrarea în plină toamnă. Volumul din octombrie se apropie, totodată, de vârful din luna iulie, când erau înmatriculate aproape 12.950 de autoturisme. 

Ford Puma a intrat în Top 3 SUV-uri din Europa și a depășit în premieră Dacia Duster. Dacia Sandero rămâne în Top 10 al celor mai vândute automobile CITEȘTE ȘI Ford Puma a intrat în Top 3 SUV-uri din Europa și a depășit în premieră Dacia Duster. Dacia Sandero rămâne în Top 10 al celor mai vândute automobile

După 10 luni, înmatriculările de autoturisme din România înregistrează un declin de 27,9%, scăderea reducându-și însă din intensitate. Volumul total al autoturismelor înmatriculate a fost de 97.124 unități, în acest moment fiind cert că va fi depășit și în acest an pragul de 100.000 de autoturisme vândute.

Cele mai vândute mărci în luna octombrie au fost Dacia, cu 3.989 unități, Renault, cu 1088, Skoda, 913, VW, 832, Ford, 706, și Toyota – 622 de autoturisme înmatriculate. Pe întreg anul, volumele înregistrate de cele mai bune mărci sunt Dacia, cu 30.175 unități, Renault, 7.600 unități, Skoda, cu 7.528 unități, VW – 7.417 unități, și Hyundai, cu 5.738 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari auto
masini
piata auto
dacia
vanzari vw