ULTIMA ORĂ Și Automobile Dacia închide temporar producția de la Mioveni

ULTIMA ORĂ Și Automobile Dacia închide temporar producția de la Mioveni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2020

UPDATE: Compania Dacia a confirmat oficial închiderea uzinei din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Automobile Dacia închide temporar producția de la Mioveni, după ce ieri Ford Craiova a decis să își trimită angajații în șomaj tehnic.

Angajații Dacia vor intra în șomaj tehnic. Decizia de închidere este valabilă în intervalul 19 martie - 5 aprilie și afectează cei peste 14.000 de angajați ai uzinelor de la Mioveni, unde funcționează mai multe unități de producție de automobile, motoare și cutii de viteze.

“De mâine dimineață de la ora 7.00, până pe data de 5 aprilie, toți angajații vor intra în șomaj tehnic. Așa se numește, șomaj tehnic, și toată lumea va fi plătită conform contractului colectiv de muncă cu 85%. Alte companii au alte contracte, noi, la Dacia, așa avem prevăzut. Măsura a fost luată pentru protejarea angajaților. După 5 aprilie vom vedea, noi suntem în contact permanent”, a declarat pentru Profit.ro Ion Iordache, lider de sindicat la uzina Dacia din Mioveni.

UPDATE Ora 12.00. Automobile Dacia a transmis un comunicat privind închiderea uzinei din Mioveni. 

"GROUPE RENAULT ROMÂNIA SUSPENDĂ ACTIVITATEA DE FABRICAȚIE LA MIOVENI

În contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global, activitatea de producție de la uzinele din Mioveni va fi întreruptă, începând de joi, 19 martie, până în data de 5 aprilie 2020.

Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv, vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale.

Angajații și partenerii de business vor fi informați despre activitățile Groupe Renault România și redemararea producției prin intermediul canalelor de comunicare ale companiei."

Criza Coronavirus - LIVE TEXT Un pacient internat pentru a fi testat coronavirus a plecat din spital CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT Un pacient internat pentru a fi testat coronavirus a plecat din spital

La Craiova, angajații Ford România vor fi trimiși în șomaj tehnic tot între 19 martie și 5 aprilie, interval în care vor încasa doar 78% din salariu.

Anterior, Renault, proprietarul Dacia, a anunțat că închide toate site-urile industriale din Franța, fără a avansa un termen, precizând doar că o face pentru a proteja angajații „până la o notificare ulterioară”.

Luni, Renault transmitea că Dacia nu a fost afectată până în acest moment de disfuncționalitățile cu care alți constructori din Europa, în special din Italia și Spania, se confruntă și că activitatea de producție de automobile din România se desfășoară normal.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
craiova
angajati
somaj