Exporturile de biciclete ale UE au crescut puternic anul trecut, în timp ce importurile au scăzut

Exporturile de biciclete ale UE au crescut puternic anul trecut, în timp ce importurile au scăzut
scris 3 iun 2021

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut aproape 1,3 milioane de biciclete, cu o valoare de 471 milioane de euro, spre țările din afara spațiului comunitar, în creștere cu 35% comparativ cu 2019, arată datele publicate de Eurostat.

În același timp însă, UE a importat din afara spațiului comunitar aproape cinci milioane de biciclete, în valoare de 930 milioane de euro, în scădere cu 3% comparativ cu 2019, scrie Agerpres.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Datele Eurostat mai arată că tot în 2020 UE a exportat 273.900 de biciclete electrice, cu o valoare de 427 milioane de euro, în creștere cu 43% față de 2019, și a importat 839.100 de biciclete electrice, în valoare de 721 milioane de euro, în scădere cu 19% în ritm anual.

Exporturile de biciclete ale UE au mers în principal spre Marea Britanie (34% din total), Elveția (13%) și Brazilia (9%). Elveția și Marea Britanie au fost și principalele destinații pentru exporturile UE de biciclete electrice (36% respectiv 29% din total), urmate de Norvegia (14%) și SUA (10%).

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În ceea ce privește importurile de biciclete ale UE, acestea au venit în principal din Cambodgia (24% din total), China (17%), Taiwan (11%) și Bangladesh (8%). În schimb, pentru bicicletele electrice, peste jumătate (53%) din importurile în UE au venit din Taiwan, urmate de Vietnam (19%), China (10%), Turcia (7%) și Elveția (6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete