Familia Peugeot vrea să-și majoreze rapid participația deținută la PSA-Fiat Chrysler

Familia Peugeot vrea să-și majoreze rapid participația deținută la PSA-Fiat Chrysler

Foto: Sebastian423 | Dreamstime.com

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 ian 2020

Familia Peugeot, care va deține 6,2% din noul producător auto care va rezulta în urma fuziunii dintre PSA și Fiat Chrysler, vrea să-și majoreze participația cât mai curând posibil, a afirmat într-un interviu Jean-Philippe Peugeot, care conduce compania holding a familiei, Etablissements Peugeot Freres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Familia Peugeot, reprezentată de Jean Philippe Peugeot, intenționează să își exercite dreptul de a-și majora pachetul de acțiuni deținut în noua companie FCA - PSA, așa cum a fost negociat în memorandumul anunțat de cele două părți în decembrie. Famnilia Peugeot, cea care a fondat compania denumită oficial Peugeot SA, poate cumpăra până la 2,5% din acțiunile viitoarei companii, exclusiv de la acționarii actuali ai PSA, statul francez (prin Bpifrance) și de la chinezii de la Dongfeng. Cele două entități au investit în PSA în momentul în care aceasta se afla într-o situație delicată, în 2014, câte 800 milioane de euro fiecare. Peugot spune că se așteaptă ca statul fraqncez să se retragă din noua companie. 

Luna trecută, grupul francez PSA și compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anunțat finalizarea acordului de fuziune cu caracter obligatoriu, care va crea al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și Toyota. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

Grupul PSA deține brandurile Peugeot, Citroen și Opel/Vauxhall, în timp ce FCA deține Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, RAM, Maserati, Alfa Romeo, Lancia și Abarth.

Conform termenilor acordului, familia Peugeot își poate majora participația cu până la 2,5% numai prin achiziționarea de acțiuni de la banca franceză de investiții Bpifrance, deținută de stat, și de la firma chineză Dongfeng Motors, ambele fiind de asemenea acționari ai PSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa fiat chrysler
fuziune psa fca
carlos tavares
peugeot fiat