Financial Times: Guvernul SUA renunță la un program pentru drone civile din cauza îngrijorării privind spionajul chinez

Financial Times: Guvernul SUA renunță la un program pentru drone civile din cauza îngrijorării privind spionajul chinez
scris 13 ian 2020

Guvernul Statelor Unite intenționează să renunțe în totalitate la un program pentru drone civile, deoarece dispozitivele sunt fabricate cel puțin parțial în China, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times, citat de Reuters.

Departamentul de Interne ia în considerare oprirea programului care include circa 1.000 de drone, în urma deciziei că riscul ca acestea să fie folosite de Beijing pentru spionaj este prea mare, au declarat două persoane apropiate situației, citate de Financial Times.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

Sursele au mai declarat publicației că secretarul de Interne David Bernhardt nu a semnat un document oficial în acest sens, dar intenționează să retragă flota din serviciu, cu excepția unor urgențe, cum ar fi incendiile de vegetație și antrenamentele, scrie News.ro.

Departamentul de Interne nu a fost disponibil pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone civile
spionaj
china
sua