Firma turcească Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS va construi lotul I al Centurii București, un contract de peste 830 de milioane de lei, fără TVA

Firma turcească Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS va construi lotul I al Centurii București, un contract de peste 830 de milioane de lei, fără TVA
scris 5 mai 2018

Compania Națională de Administrare a Infrastrcturii Rutiere (CNAIR) a anunțat, vineri, că firma Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS din Turcia a câștigat contractul de peste 830 de milioane de lei pentru construirea lotului I al Centurii București, o șosea de aproximativ 17 kilometri.

Potrivit CNAIR, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret din Turcia este ofertantul cântigător al contractului de proiectare și de execuție a lotului 1 al Autostrăzii de Centură București, care va avea o lungime de aproape 17 km (Sectorul 1, Km 52+070 – Km 52+770, aferent Centurii Nord și Sectorul 2, Km 52+770 – Km 69+000, aferent Centurii Sud), scrie News.ro.

Valoarea contractului este 830.679.662,15 lei, fără TVA, punctajul realizat fiind de 98,25 puncte, din care 60 puncte pentru componenta financiară și 38,25 puncte pentru componenta tehnică.

În 27 aprilie, CNAIR anunța că Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Artera Proiect SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii de Centură București, un punctaj total de 96,28 puncte, din care 58,03 puncte pentru componenta financiară și 38,25 puncte pentru componenta tehnică.

Construcția și proiectarea lotului 3, cu o lungime de aproximativ 18 km, se ridică la suma de 882.363.613,61 lei, fără TVA.

”Contractul de achiziție publică pentru Loturile 1 și 3 ale Autostrăzii de Centură București vor putea fi semnate după soluționarea tuturor contestațiilor ori plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, anunță CNAIR.

Dacia controlează 2% din piață, în Germania, cu o creștere de aproape 30% în luna aprilie CITEȘTE ȘI Dacia controlează 2% din piață, în Germania, cu o creștere de aproape 30% în luna aprilie

Potrivit Companiei, oferta pentru ultimul lot al acestui proiect se află în faza finală de evaluare, urmând ca săptămâna viitoare să fie anununțat câstigătorul.

Cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului București vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de km și după ce vor fi finalizate vor face face legătura între A1 și A2.

”În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect va permite descongestionarea circulației în zona de Sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan- European”, mai precizează CNAIR.

Proiectarea fiecărui lot al acestui Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului București, va dura 12 luni, iar execuția 30 de luni, după atribuirea contractelor.

Acest proiect, similar soluțiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
alsim alarko sanayi tesisleri ve ticaret as
centura bucuresti