Ford a redus estimarea referitoare la profitul anual, din cauza scăderii vânzărilor și a tarifelor comerciale majorate din China

Ford a redus estimarea referitoare la profitul anual, din cauza scăderii vânzărilor și a tarifelor comerciale majorate din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2018

Ford Motor și-a redus estimările referitoare la profitul anual din cauza scăderii vânzărilor și a tarifelor majorate din China, precum și a problemelor înregistrate în Europa, compania avertizând că planurile de restructurare a afacerilor ar putea conduce la costuri înainte de taxe de până la 11 miliarde de dolari, în următorii 3-4 ani, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul a amânat o întâlnire cu investitorii care era programată în septembrie, aceasta urmând să aibă loc atunci când va avea mai multe informații referitoare la restructurarea operațiunilor la nivel global, scrie News.ro.

Tesla, anunț surpriză pentru clienți: Model 3 poate fi comandat fără rezervare, la 49.000 de dolari, cu livrare rapidă CITEȘTE ȘI Tesla, anunț surpriză pentru clienți: Model 3 poate fi comandat fără rezervare, la 49.000 de dolari, cu livrare rapidă

Ford a raportat un profit net de 1,07 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea, respectiv de 27 de cenți pe acțiune, comparativ cu 2,05 miliarde de dolari, sau 51 de cenți pe acțiune, în urmă cu un an. Analiștii anticipau în medie un profit pe acțiune de 31 de cenți.

”Acesta a fost, în mod evident, un trimestru foarte dificil pentru noi”, a declarat directorul financiar Bob Shanks.

Acțiunile Ford au scăzut cu 2,1% după închiderea bursei din New York, în urma publicării rezultatelor financiare.

Tarifele, în special cele impuse importurilor de oțel și aluminiu de către președintele Donald Trump, ar urma să coste Ford 1,6 miliarde de dolari în America de Nord, în 2018, a spus Shanks.

Producătorul auto american continuă să aibă probleme cu vânzările din China, chiar dacă a luat măsuri pentru a aduce noi modele pe piață. În primele cinci luni ale acestui an, vânzările Ford în China au scăzut cu 22%.

Fod a raportat pentru trimestrul al doilea o pierdere înainte de taxe de 483 de milioane de dolari în China.

Majoritatea profitului trimestrial al Ford a fost generat de vânzările de camioanete precum F-150 și SUV-uri în America de Nord.

Ford a redus miercuri estimarea de profit anual ajustat la un interval de 1,3-1,5 dolari pe acțiune, de la intervalul anticipat anterior, de 1,45-1,7 dolari pe acțiune. Analiștii anticipau un profit anual de 1,52 dolari pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
china
tarife