Comisia Europeană adoptă noi reguli privind evaluarea psihologică a piloților

Comisia Europeană adoptă noi reguli privind evaluarea psihologică a piloților
scris 26 iul 2018

Comisia Europeană a adoptat noi reguli privind sănătatea mintală a piloților, obligând companiile aeriene să evalueze psihologic piloții înainte de angajare, la trei ani după ce un pilot al companiei Germanwings a intrat intenționat cu un avion în versantul unui munte, scrie Reuters.

Noile reguli au ca scop prevenirea unei tragedii similare. Piloții vor avea acces la un program de susținere dacă sunt au probleme psihice, iar companiile aeriene europene vor trebui să facă o evaluare psihologică a piloților înainte să îi angajeze, scrie News.ro

Autobaza RATB Giurgiului, reabilitată și modernizată cu 92,7 milioane de lei - proiect CITEȘTE ȘI Autobaza RATB Giurgiului, reabilitată și modernizată cu 92,7 milioane de lei - proiect

Piloții trec, în prezent, prin teste medicale anuale, dar ele nu includ o evaluare psihologică completă.

Testarea pentru alcool la momente aleatorii va deveni obligatorie pentru toate companiile aeriene, inclusiv pentru cele care zboară în spațiul aerian european.

Regulile sunt bazate pe recomandările făcute de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației.

Companiile aeriene și statele membre UE au la dispoziție o perioadă de tranziție de doi ani pentru a implementa noile reguli.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeana
evaluare piloti