Ford cheamă „gulerele albe” la birou, minimum 3 zile pe săptămână

Ford cheamă „gulerele albe” la birou, minimum 3 zile pe săptămână
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 feb 2024

Programele de lucru remote, cu angajații care lucrează de acasă, sunt tot mai mult ajustate și înlocuite în marile companii de lucru la birou. Ford și General Motors se numără printre companiile care au decis să cheme angajații la birou, cel puțin câteva zile pe săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Ford a anunțat angajații din zona de administrație, cunoscuți sub numele de „gulere albe”, că vor fi nevoiți să vină la birou minimum trei zile pe săptămână, aliniindu-se astfel tendinței din industria auto și din industrie în general. Reprezentanții constructorului american au explicat că în ultimul an mai mulți angajați au trecut la sistemul de lucru hibrid, iar acum decizia vizează trecerea tuturor la acest program mixt.

Dispozitive ilegale descoperite în anumite SUV-uri BMW CITEȘTE ȘI Dispozitive ilegale descoperite în anumite SUV-uri BMW

Compania are aproape 30.000 de angajați în activități de birou, în SUA, acolo unde se află cartierul general al companiei, iar trecerea lor în programul hibrid se va face de la 1 martie.

Compania a trecut la sistemul de lucru remote în 2020, odată cu apariția pandemiei de COVID, sistemul fiind apreciat ulterior de angajați, dar în 2022 a început să vorbească despre revenirea la birou, fără să emită însă vreo decizie obligatorie în acest sens.

General Motors, cel mai mare producător auto din SUA, a luat o decizie similară la începutul acestui an, obligând totți angajații din zona de „gulere albe” să bifeze minim trei zile la birou, săptămânal.

VIDEO&FOTO Premieră pentru Dacia Spring facelift, cu schimbări majore de design și de tehnologie. Comenzile se deschid în curând CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră pentru Dacia Spring facelift, cu schimbări majore de design și de tehnologie. Comenzile se deschid în curând

Cel de-al treilea constructor american de automobile, Chrysler, parte a grupului Stellantis, are deja un program de lucru care prevede prezența la birou a personalului administrativ pentru 30% din timp. Sistemul a fost impus în 2021 și a rămas neschimbat până în acest moment.

Deciziile de trimitere a angajaților în sistem de lucru remote sau hibrid au determinat în ultimii ani inclusiv unele măsuri imobiliare, parte din clădiri fiind vândute în 2021 – 2022, în timp ce alte clădiri au început să fie construite ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
general motors