Ford construiește cea mai performantă fabrică auto, dedicată mașinilor electrice. "Este o minune a simplificării"

Ford construiește cea mai performantă fabrică auto, dedicată mașinilor electrice. "Este o minune a simplificării"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 apr 2023

Un proiect în valoare de peste 5 miliarde de dolari va aduce constructorului auto Ford cea mai modernă și mai eficientă uzină în termeni de capacitate de producție raportat la suprafață, simultan cu un ritm de producție mai mare decât orice altă uzină auto din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O uzină cu mai puține stații de lucru, pregătită să producă automobile cu mai puține suduri și sisteme de asamblare, dar cu piese de turnare mai mari, așa ar putea fi descrisă viitoarea uzină Ford pe care o construiește special pentru noul său pick-up electric, cunoscut sub numele Project T3.

VIDEO Podul de la Brăila, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Podul de la Brăila, "Golden Gate-ul" României, traversat în doar 2 minute cu mașina

„Este o minune a simplificării” a declarat șeful Ford, Jim Farley, explicând că producția noului model va fi mai puțin complexă și mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Cea care se ocupă de industrializareaa vehiculelor electrice la Ford, Lisa Drake, susține că fabrica va fi total diferită de ceea ce sunt astăzi uzinele auto.

În același timp, noua fabrică a Ford, botezată Blue Oval City, va fi cea mai mare din întreaga rețea a companiei, cu o capacitate de 500.000 de automobile electrice anual, depășind complexul de producție din Rouge, Michigan, locul în care este asamblat primul pick-up electric al mărcii, F-150 Lightning. Producția este programată să înceapă în 2025, iar automobilul pe care îl va produce, a doua generație a pick-up-ului electric, este și el în plin proces de proiectare și dezvoltare. Volumul forței de muncă va fi mai mic, suprafețele unora dintre secții vor fi și ele reduse, cum este de exemplu vopsitoria, ar arhitectura va permite construirea și pe verticală a uzinei.

De asemenea, fabrica va fi una ecologică, cu surse de energie geotermală, solară și eoliană, va folosi doar ape uzate și va avea o neutralitate de carbon în procesele de producție.

Peugeot lansează „închirierea cu măsură”: mașini electrice la 150 de euro pe lună. „Dați mai puțin ca să ajungă la toți” CITEȘTE ȘI Peugeot lansează „închirierea cu măsură”: mașini electrice la 150 de euro pe lună. „Dați mai puțin ca să ajungă la toți”

În perimetrul uzinei va fi construită și o fabrică de baterii, gigafactory, operată în parteneriat de Ford și SK Innovation, unde vor fi produse atât celule, cât și baterii asamblate, care vor fi livrate în 30 de minute direct către fabrica de vehicule pentru montaj.

Ford a demarat producția primului său pick-up electric de numai câteva săptămâni și va începe livrările în cursul acestui an, în timp ce americanii pot deja comanda acest vehicul. Acest model va fi produs, la momentul la care uzina va ajunge la capacitate maximă, în 150.000 de exemplare anual, dublu față de cele circa 80.000 planificat pentru 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
uzina ford
pickup electric
f-150 lightning