Circulația tramvaielor pe linia 41, oprită în acest sfârșit de săptămănă pentru executarea unor lucrări la calea de rulare

Circulația tramvaielor pe linia 41, oprită în acest sfârșit de săptămănă pentru executarea unor lucrări la calea de rulare
scris 9 nov 2018

Circulația tramvaielor pe linia 41 va fi oprită în acest sfârșit de săptămănă, pentru executarea unor lucrări la calea de rulare, potrivit Societății de Transport București (STB SA). Lucrările vor avea loc pe Bulevardul Mărăști, la intersecția cu Strada Alexandru Constantinescu, unde calea de rulare este uzată și există probleme ale fundației.

STB SA a anunțat, vineri, că, începând de  sâmbătă, ora 0.30 - până luni, 12.11.2018, ora 4.00, circulația tramvaielor liniei 41 va fi întreruptă pentru executarea unor lucrări complexe la calea de rulare.

”Lucrările vor avea loc pe Bd. Mărăști, la intersecția cu Str. Alexandru Constantinescu, unde calea de rulare este uzată și există probleme ale fundației generate de terenul instabil din acea zonă și de faptul că linia de tramvai este traversată intens de autovehicule, inclusiv de autobuzele liniilor 205 și 282”, au precizat reprezentanții societății.

Pentru preluarea fluxului de călători de pe linia 41, STB SA va înființa linia navetă de autobuze 641. Totodată, autobuzele liniilor 205 și 282 vor circula deviat.

Potrivit STB, în perioada reviziei anuale a liniei 41, care a avut loc în luna august, a fost refăcută calea de rulare doar pe sensul de circulație auto Arcul de Triumf - Bd. Ion Mihalache, în intervalul de timp alocat atunci neputându-se bloca circulația auto în întreaga intersecție.

STB SA va înlocui șina cu canal pe ambele sensuri și va executa lucrări pentru refacerea fundației căii de rulare.

”Aceste lucrări nu pot fi executate decât cu întreruperea totală a circulației, perioadă în care STB SA va face verificări și în zona căii de rulare din Pasajul Lujerului și de pe Podul Ciurel, remediind eventualele deficiențe constatate”, mai arată societatea.

STB SA le cere scuze bucureștenilor pentru eventualele neplăceri și precizează că toate aceste eforturi urmăresc ca transportul călătorilor să se desfășoare numai în condiții de siguranță. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvai
41