Volkswagen AG cumpără MAN Energy Solutions SE și Renk AG, pentru a lăsa TRATON doar cu business-ul de camioane înaintea listării

Volkswagen AG cumpără MAN Energy Solutions SE și Renk AG, pentru a lăsa TRATON doar cu business-ul de camioane înaintea listării
scris 7 nov 2018

Volkswagen AG a anunțat că va cumpăra compania MAN Energy Solutions SE și toate acțiunile Renk AG pe care le deținea MAN SE, pentru a pregăti TRATON AG de listarea pe bursă, separând astfel afacerea cu motoare de mare putere și componente.

Volkswagen Group pregătește portofoliul TRATON AG pentru a demara o ofertă publică inițială (IPO) și a decis astfel să preia de la MAN SE două active care au obiecte de activitate diferite de cel al business-ului cu camioane. „În lumina deciziei noastre de a pregăti TRATON pentru o posibilă ofertă publică inițială, separarea afacerii Power Engineering este un pas consistent”, a declarat Frank Witter, CFO al VW AG.

Astfel, Volkswagen cumpără, prin intermediul unei subsidiare, cele 76% acțiuni pe care MAN SE le deținea la RENK AG și toate cele 100% acțiuni pe care MAN SE le deținea la MAN Energy Solutions (fosta MAN Diesel & Turbo). Prețul de achiziție anunțat va fi corespunzător valorii de piață la 31 decembrie 2018, fiind estimat în intervalul 1,85 miliarde - 2,05 miliarde euro. Participația indirectă a MAN SE la MAN Energy Solutions USA va fi cumpărată cu un preț aproximativ de 99 milioane dolari.

Entitățile transferate formează grupul de business Power Engineering, din cadrul MAN. Vânzarea este prevăzută a fi finalizată până la sfârșitul acestui an.

Uzina Dacia de la Pitești - producție record. Volumul de mașini fabricate - cel mai mare din istoria uzinei CITEȘTE ȘI Uzina Dacia de la Pitești - producție record. Volumul de mașini fabricate - cel mai mare din istoria uzinei

TRATON AG, care grupează mărcile de camioane MAN și Scania, va rămâne un business pur de camioane.

MAN Energy Solutions este unul dintre cei mai mari producători globali de motoare diesel de mare putere, turbocompresoare, turbine industriale și reactoare chimice. Compania are 14.000 de angajați la nivel global. Renk este o companie specializată în cutii de viteze, componente și sisteme de testare.

Anul acesta, Volkswagen AG a anunțat că nou-înființata companie TRATON AG preia întreg business-ul de camioane al VW Truck & Bus, precum și mărcile MAN și Scania, și se pregătește pentru a fi listată pe bursă. VW deține integral Scania, care a fost retrasă de pe bursă în 2014, și peste 75% din MAN SE.

viewscnt
Afla mai multe despre
man
scania
traton
volkswagen
renk