Ford Motor își amână investițiile de producție în Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa”

Ford Motor își amână investițiile de producție în Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa”
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2022

Ford Motor își amână investițiile de producție în Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa”, dar a spus că își menține angajamentul față de fabrica sa din Valencia, unde a anunțat în iunie planuri de a produce vehicule electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul auto american a afirmat într-un comunicat că nu va cere o parte din fondurile UE pentru ajutoare legate de pandemie ale Spaniei, pentru a investi în lansarea vehiculelor electrice până în iunie 2025, dar a spus că va colabora cu autoritățile locale pentru a identifica alte finanțări publice potențiale, pe măsură ce se îndreaptă spre o flotă de vehicule de pasageri complet electrică, până în 2030, scrie News.ro.

VW și Mercedes, acorduri cu Canada pentru accesul la resurse minerale pentru baterii CITEȘTE ȘI VW și Mercedes, acorduri cu Canada pentru accesul la resurse minerale pentru baterii

Ford nu a oferit mai multe detalii despre perspectivele revizuite pentru Europa. Compania a spus la începutul acestei săptămâni că va reduce un total de 3.000 de locuri de muncă, salariate și contractuale, mai ales în America de Nord și India.

Ford nu va desființa locuri de muncă la fabrica sa din Valencia, deocamdată, a declarat un purtător de cuvânt al Ford Spania, deși producătorul auto a spus de multă vreme că va avea loc o anumită restructurare a forței de muncă, deoarece mașinile electrice necesită mai puține ore de muncă pentru asamblare.

Atât sindicatul UGT, cât și Ministerul Industriei din Spania au minimizat întârzierea investiției, observând că aceasta nu afectează planul Ford de a produce vehicule electrice în Spania.

”Guvernul spaniol își menține angajamentul de a sprijini Ford în investițiile sale actuale și viitoare în Spania”, a declarat Ministerul Industriei într-un comunicat.

Ford a aplicat în luna mai pentru fondurile UE pentru ajutoare legate de pandemie ale Spaniei și i s-au alocat 106 milioane de euro, într-o primă alocare provizorie, dar și-a retras cererea marți, înainte de termenul limită pentru potențiale modificări, a spus ministerul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
spania