VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu

VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 aug 2022

Polițiștii de frontieră vor patrula la granițele țării cu cele mai performante pickup-uri existente pe piața din Europa și unul dintre cele mai performante la nivel global, Ford Ranger Raptor, versiunea de top a cunoscutului model american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primele 12 autospeciale de patrulare cumpărate de Poliția de Frontieră cu fonduri europene au fost livrate de Ford, compania care a câștigat licitația derulată de MAI.

Ministerul Transporturilor pune pe masă datele: În România, 1 km de cale ferată simplă, fără poduri sau tuneluri, poate fi construit în 12 luni, iar 1 km de autostradă - în 8 luni CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor pune pe masă datele: În România, 1 km de cale ferată simplă, fără poduri sau tuneluri, poate fi construit în 12 luni, iar 1 km de autostradă - în 8 luni

Lotul cumpărat de polițiști se ridică la 50 de vehicule, care vor fi folosite în condiții speciale off-road, „având ca scop creșterea eficienței misiunilor executate și a calității supravegherii frontierei terestre”, după cum explică instituția. Vehiculele cumpărate pot fi considerate cele mai bune în acest moment de pe piața auto europeană, calitățile dinamice ale acestora fiind în măsură să asigure accesul pe aproape orice tip de teren.

Licitație câștigată de Pro Optica

Contractul vine la finalul unei licitații desfășurate de Poliția de Frontieră, la care au depus oferte trei asocieri: TRANSCARPAT SPORTOURS INTERNATIONAL împreună cu URO VEHICULOS ESPECIALES, S.A., HINODE CAR EXPERT S.R.L. împreună cu STARC4 DEVELOPMENT și PRO OPTICA SRL împreună cu Țiriac Auto SRL.

Câștigătorul licitației a fost PRO OPTICA, fosta companie a lui Florin Călinescu, pe care a vândut-o în 2014 celor de la Global Synergy Consult SRL. Reprezentantul companiei în această licitație a fost Andrei Mîrzu.

Contractul a fost realizat pentru 12 autospeciale, pentru care PF a estimat un preț de 13,5 milioane de lei, iar câștigătorii au oferit 13.371.900 lei. Conform contractului, Poliția de Frontieră își rezervă dreptul de a mai cumpăra alte 38 de vehicule: „În situația identificării unor surse de finanțare, autoritatea contractantă estimează  faptul că va suplimenta contractul în perioada de 24 de luni de la data semnării contractului cu o cantitate de 38 autospeciale de patrulare 4x4, iar prețul unitar al acestora va rămâne ferm pe perioada clauzei de revizuire”. 

Ministrul de interne, Lucian Bode, le-a transmis polițiștilor de frontieră să „continue inițiativele de acest fel”. Inspectorul General al Poliției de Frontieră, comisarul Victor-Ștefan Ivașcu,spune că va continua achizițiile cu echipamente de supraveghere fixă, dar și echipamente de supraveghere mobilă, precum autospeciale, drone, ambarcațiuni performante sau camere de supraveghere locală.

VIDEO&FOTO Poliția de Frontieră și-a cumpărat 50 de Ford Ranger Raptor, cel mai puternic pickup de pe piață. Câștigător - fosta companie a lui Florin Călinescu

Ford Ranger Raptor are o mulțime de echipamente și setări suplimentare față de modelul de bază Ranger, atât în materie de motorizare, cât și în ceea ce privește șasiul, suspensia și asistența în off-road. Mașina poate traversa inclusiv vaduri de apă adânci de 80 de centimetri. Cu un motor diesel de 2.0 litri turbo, mașina dispune de o putere de 210 CP, o cutie automată cu 10 trepte și tracțiune integrală, cu diferențiale blocabile și mai multe moduri de asistență în funcție de teren. 

Porsche nu vrea să renunțe la motoarele cu benzină. „Vehiculele cu combustie vor fi pe șosele în deceniile următoare” CITEȘTE ȘI Porsche nu vrea să renunțe la motoarele cu benzină. „Vehiculele cu combustie vor fi pe șosele în deceniile următoare”

Modelul cumpărat de Poliția de Frontieră este prima generație Ranger Raptor, care a fost lansată în 2018 și care anul acesta iese din fabricație, astfel că polițiștii vor primi printre ultimele unități produse. Prețul de listă al acestui automobil  începe de la 53.000 de euro. Ford a lansat anul acesta a doua generație a acestui model, însă ea va intra în producție la sfârșitul acestui an, iar prețul este mai mare cu peste 10.000 de euro.

Ford și-a promovat modelul Range Raptor cu un video spectaculos, un western în care mașinile se luptă și înving în fața unor duri care conduc motociclete, ATV-uri și alte mașini de teren, într-o cursă desfășurată într-un deșert american.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford raptor
politia de frontiera