Ford Motor și General Electric vor produce 50.000 de ventilatoare medicale în 100 de zile

Ford Motor și General Electric vor produce 50.000 de ventilatoare medicale în 100 de zile
scris 31 mar 2020

Ford Motor a anunțat luni că va produce 50.000 de ventilatoare medicale în următoarele 100 de zile, la o fabrică din Michigan, în colaborare cu divizia medicală a grupului General Electric, transmite Reuters.

Ulterior, cele două companii vor fabrica 30.000 de ventilatoare medicale pe lună, echipamentele fiind necesare pentru tratarea pacienșilor infectați cu noul coronavirus, scrie News.ro.

EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii

Ford a anunțat un proiect de ventilator simplificat, care este licenșiat de GE Healthcare, de la compania Airon din Florida.

Ventilatorul, care a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente, poate satisface nevoile majorității pacienților bolnavi de COVID-19. Dispozitivul se bazează pe presiunea aerului, fără să aibă nevoie de electricitate.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat vineri General Motors să producă rapid ventilatoare medicale pentru pacienții bolnavi de COVID-19, la câteva ore după ce criticase dur GM și Ford Motor, pentru că nu se implică suficient de rapid, transmite Reuters.

Anunțul făcut de președinte a avut loc la câteva ore după ce GM anunțase că va construi ventilatoare medicale în colaborare cu compania Ventec Life Systems, la o fabrică a constructorului auto din Indiana.

Un purtător de cuvânt al GM a spus că ordinul nu schimbă planurile pregătite deja de GM pentru producția de ventilatoare.

GM și Ford au anunțat separat, săptămâna trecută, că lucrează cu alte companii pentru a ajuta la creșterea producției de ventilatoare medicale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
general electric
ventilatoare medicale