Ford Motor va suspenda sau reduce producția la opt din fabricile sale din SUA, Mexic și Canada, din cauza lipsei cipurilor

Ford Motor va suspenda sau reduce producția la opt din fabricile sale din SUA, Mexic și Canada, din cauza lipsei cipurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2022

Ford Motor intenționează să suspende sau să reducă producția la opt dintre fabricile sale din Statele Unite, Mexic și Canada, pe parcursul săptămânii viitoare, din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori, a declarat vineri un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbările au fost anunțate la o zi după ce producătorul auto din Detroit a avertizat că o lipsă de cipuri va duce la o scădere a volumului producției de vehicule în trimestrul actual, scrie News.ro.

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în consiliul de supraveghere al Gazprom CITEȘTE ȘI Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în consiliul de supraveghere al Gazprom

Producția la fabricile din Michigan, Chicago și din Cuautitlan, Mexic va fi suspendată. În Kansas City, producția camionetelor sale F-150 va fi oprită, în timp ce un schimb va funcționa pentru producția camionetelor sale Transit.

Producătorul auto din Detroit va lucra, de asemenea, un singur schimb sau cu program redus la fabricile sale din Dearborn, Kentucky, și Louisville, în timp ce va elimina orele suplimentare la fabrica sa din Oakville, din Canada.

Toate modificările vor fi aplicate pentru săptămâna care începe pe 7 februarie. Acțiunile Ford au scăzut vineri, după ce producătorul de automobile a afișat venituri trimestriale mai mici decât se aștepta și a prognozat o redresare mai lentă a producției de vehicule în 2022 decât rivalul General Motors. Cu toate acestea, compania a spus că se așteaptă ca volumul producției de vehicule să se îmbunătățească semnificativ în a doua jumătate a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
cipuri