Ford recheamă în service și în România autoturisme din mai multe modele pentru posibile defecțiuni ale motorului ce pot declanșa incendii la bord

Ford recheamă în service și în România autoturisme din mai multe modele pentru posibile defecțiuni ale motorului ce pot declanșa incendii la bord
scris 29 ian 2018

Ford România va rechema în service aproape 500 de autoturisme pentru posibile defecțiuni ale motorului care ar putea genera aprinderea unui incendiu sub capotă. Acțiunea este parte a unei rechemări globale pentru 360.000 de autoturisme.

Ford a notificat ANPC cu privire la o rechemare pentru 462 de autoturisme, diferite modele: Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max și Transit Connect, echipate cu motor 1.6 EcoBoost. Mașinile au fost fabricate între 2013 - 2015. Rechemarea face parte dintr-o acțiune foarte amplă, la nivel global, cauzată de problemele pe care le poate crea acest motor, din cauza unei proaste circulații a lichidului de răcire, fapt care conduce, ulterior, la o supraîncălzire și o posibilă fisurare a chiulasei motorului.

Campania demarată anul trecut vizeză peste 360.000 de autoturisme la nivel global, costurile estimate pentru Ford ridicându-se la peste 300 milioane de dolari. În SUA, au fost înregistrate 29 de incendii provocate de motorul 1.6 EcoBoost, acestea stând la originea demarării acestei campanii. În 2012, o primă campanie de rechemare a fost declanșată în SUA, pentru motorul, 1.6 turbo, însă aceasta nu a ajuns la acel moment și în Europa, deși au fost înregistrate câteva cazuri de mașini care au luat foc. Motorul vizat de campanie este construit în Marea Britanie, în uzina din Bridgend.

România, în top 5 piețe importante pentru Ford, în Europa. Care au fost cele mai vândute modele ale americanilor în 2017 CITEȘTE ȘI România, în top 5 piețe importante pentru Ford, în Europa. Care au fost cele mai vândute modele ale americanilor în 2017

Potrivit notificării remise ANPC, „la vehiculele afectate, supraîncălzirea localizată a chiulasei motorului poate fi cauza fisurării chiulase, provocând o scurgere de ulei sub presiune, care poate duce la incendii în compartimentul motorului”.

Acțiunea în service presupune instalarea unui senzor al nivelului lichidului de răcire, actualizarea software-ului computerului central, pentru ca șoferul să beneficieze de avertizări sonore și vizuale „când nivelul lichidului scade sub limita necesară”. Nu sunt specificate alte intervenții, însă timpul estimat de reparații este de 2,7 până la 4,6 ore. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
1.6 ecoboost
rechemare
fiesta
focus
kuga
transit