Ford reduce producția camionetei electrice F-150 Lightning

Ford reduce producția camionetei electrice F-150 Lightning
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Producătorul auto american Ford Motor a anunțat că va reduce ritmul de producție a camionetei electrice F-150 Lightning, în condițiile în care cererea pentru automobilele electrice încetinește, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu toate acestea, producătorul auto american se așteaptă la continuarea creșterii vânzărilor de automobile electrice la nivel mondial în 2024, chiar dacă va fi vorba de un avans mai mic decât se anticipa, scrie Agerpres.

Lufthansa renunță la zborurile Cluj – Frankfurt din martie 2024. Directorul Aeroportului Cluj: „Este o problemă pe plan mondial”. Din martie încep zborurile spre Zurich CITEȘTE ȘI Lufthansa renunță la zborurile Cluj – Frankfurt din martie 2024. Directorul Aeroportului Cluj: „Este o problemă pe plan mondial”. Din martie încep zborurile spre Zurich

Ford a precizat că aproximativ 1.400 de angajați vor fi afectați de decizia sa de a reduce producția camionetei electrice F-150 Lightning, în condițiile în care uzina Rouge Electric Vehicle Center va face trecerea la un singur schimb, începând din data de 1 aprilie.

Pe de altă parte, Ford a informat vineri că va crea aproape 900 de noi locuri de muncă prin introducerea celui de-al treilea schimb la uzina sa de la Michigan, pentru a crește producția de SUV-uri Bronco și pick-up-uri Ranger.

În ultimul an, constructorii auto tradiționali și-au majorat accentul pus pe modelele hibride, pe măsură ce cumpărătorii au preferat acest tip de automobile în dauna modelelor complet electrice.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, ce are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea și întreținerea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are circa 45.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproape 59.000 de oameni, când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie 2022, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
f-150 lightning