Ford se aliază cu CATL în vederea construirii unei fabrici de baterii pentru vehiculele electrice în SUA

Ford se aliază cu CATL în vederea construirii unei fabrici de baterii pentru vehiculele electrice în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

Ford Motor Co a anunțat că intenționează să investească 3,5 miliarde de dolari în vederea construirii unei fabrici de baterii pentru vehiculele electrice (EV), împreună cu grupul chinez CATL, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Planul Ford de a construi o uzină lângă Marshall, Michigan, se bazează pe ideea că un cost mai redus și o reîncărcare mai rapidă vor atrage mulți clienți, inclusiv cumpărători de flote comerciale, pentru a accepta limitările bateriilor LFP (litiu-fier-fosfat).

EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme

Producerea de baterii LFP în Michigan va permite accesul Ford la subvențiile acordate de SUA la bateriile pentru vehiculele electrice, ceea ce ar ajuta producătorul auto să-și îndeplinească obiectivul de a înregistra o marjă de profit de 8% pe segmentul EV până în 2026, scrie Agerpres.

Proiectul "BlueOval Battery Park Michigan" reprezintă "un pas substanțial spre accesibilitate și spre o marjă de profit de 8%", a afirmat vicepreședintele Ford, Lisa Drake. Oficialul a explicat că planul american de investiții (Inflation Reduction Act, IRA) "este incredibil de important" pentru decizia Ford privind locația celei de-a patra fabrici de baterii în Michigan și crearea a 2.500 de locuri de muncă aici.

Un oficial din administrația statului Michigan, Josh Hundt, a anunțat că angajații de la noua unitate Ford vor fi plătiți cu 20 - 50 dolari pe oră.

În 2022, Ford anunța că intenționează să înceapă folosirea bateriilor LFP produse în China de CATL la anumite SUV-uri electrice Mustang Mach-E și la camioneta Ford F-150 Lightning, vândute în America de Nord și Europa.

Uzina din Marshall, Michigan, va avea inițial o capacitate de producție de 35 GWh, suficientă pentru alimentarea anuală a 400.000 vehiculele electrice, iar producția ar urma să înceapă în 2026. Unitatea poate fi extinsă dacă cererea va crește, a explicat Drake.

Uzina Marshall este una din cele patru fabrici de baterii pe care ar urma să le construiască Ford în America de Nord și Europa.

CATL va avea licența pentru tehnologia prin care Ford va produce bateriile LFP în Michigan și va acorda producătorului auto american asistență tehnică, a informat Ford.

În 2022, Ford a anunțat înființarea unei societăți mixte cu producătorul de baterii sud-coreean SK Innovation pentru a construi uzine în Tennessee și Kentucky.

Obiectivul Ford este de a produce 600.000 EV pe an până la finalul lui 2023. Anul trecut, Ford a fost pe locul doi în topul vânzărilor de vehicule electrice în SUA, după Tesla. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
baterii
catl