Ford se confruntă cu o posibilă grevă a mii de angajați în birouri

Ford se confruntă cu o posibilă grevă a mii de angajați în birouri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Ford Motor a avertizat că peste 3.000 de angajați ai birourilor sale din Regatul Unit ar putea lansa o grevă, după ce membrii sindicatului au respins o ofertă de salarii din partea gigantului auto american, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Unite, unul dintre cele mai mari sindicate din Marea Britanie, a declarat că, deși ofertele prezentate de Ford pentru personalul salariat și manageri au fost respinse cu peste 90% de către ambele tipuri de angajați, compania a refuzat până acum să vină la masa negocierilor, scrie News.ro.

Sindicatul a avertizat Ford că, dacă nu va participa la negocieri prin intermediul Acas, serviciul independent de conciliere al Regatului Unit, va începe procesul de votare a membrilor săi cu privire la o eventuală grevă.

VIDEO Noi imagini de pe șantierul căii ferate dintre Brașov și Sighișoara. Când va fi încheiată modernizarea CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini de pe șantierul căii ferate dintre Brașov și Sighișoara. Când va fi încheiată modernizarea

Acest lucru ar avea loc la toate fabricile Ford din toată țara, de la Liverpool la Essex.

Unite a caracterizat oferta de salariu de la Ford pentru mulți dintre angajații salariați drept ”o plată unică neconsolidată de cinci la sută din salariul lor pentru 2024, ceea ce înseamnă că salariile lor reale nu vor crește în acest an”.

Se presupune că membrilor cu funcții de conducere li s-a oferit ”o plată bonus legată de performanță, care nu oferă nicio garanție a creșterii costului vieții”.

Lucrătorii din sectoarele public și privat din Regatul Unit au participat la greve în ultimii ani, pe măsură ce criza costului vieții din țară, alimentată de inflație, a lovit salariile reale și facturile gospodăriilor.

Ford a declarat că a participat la negocieri salariale cu reprezentanții angajaților de la sfârșitul anului trecut, deoarece contractul lor precedent, de doi ani, se încheie.

”În timp ce membrii sindicatelor au votat intern pentru a respinge oferta companiei, Ford rămâne dispusă să continue dialogul prin intermediul cadrelor noastre de negociere stabilite cu privire la oferta corectă și echilibrată”, a spus compania.

Continental, prezent și în România, declanșează concedieri CITEȘTE ȘI Continental, prezent și în România, declanșează concedieri

Unite a susținut, de asemenea, că Ford a propus modificări la actualele procese de absență, în ciuda faptului că a recunoscut că prezența personalului nu a fost o problemă.

”Ford acționează din lăcomia corporativă cu ofertele sale de plăți unice și bonusuri variabile. Este extrem de profitabilă și își poate permite pe deplin să propună oferte adecvate de plată fără restricții pentru acești lucrători. Unite nu tolerează atacurile asupra locurilor de muncă, salariilor sau condițiilor membrilor noștri, iar personalul salariat și de conducere al Ford are sprijinul deplin al sindicatului lor”, a declarat într-un comunicat secretarul general al Unite, Sharon Graham.

Ford a raportat săptămâna trecută venituri mai mari decât se aștepta în trimestrul al patrulea și a publicat câștiguri ajustate pentru întregul an înainte de dobânzi și impozitare, sau EBIT, de 10,42 miliarde de dolari, la venituri de 176,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
greva
salarii