Ford și-a recompensat directorul general cu un pachet salarial de peste 17 milioane de dolari

Ford și-a recompensat directorul general cu un pachet salarial de peste 17 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2019

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a câștigat anul trecut 17,1 milioane de dolari - reprezentând salariul, bonusul și opțiuni cu acțiuni pe termen lung - în creștere față de 16,3 milioane de dolari în 2017, se arată într-un document remis de producătorul auto către Autoritatea de supraveghere a piețelor financiare din SUA (SEC), transmit Reuters și site-ul detroitnews.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Incluzând valoarea pensiei și alte compensații, șeful Ford a obținut anul trecut 17,70 milioane de dolari. Jim Hackett, care a preluat conducerea Ford în mai 2017, a câștigat de 276 de ori valoarea medie a compensației de care au beneficiat angajații companiei - 64.316 dolari, arată Agerpres.

Președintele Bill Ford a fost recompensat pentru 2018 cu 12,5 milioane de dolari - salariul, bonusul și opțiuni cu acțiuni. Incluzând valoarea pensiei și alte compensații, el a câștigat 13,8 milioane de dolari.

FOTO IKEA retrage un produs și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO IKEA retrage un produs și dă banii înapoi

Anul trecut, profitul ajustat înainte de taxe al companiei a scăzut la șapte miliarde de dolari, de la 9,6 miliarde de dolari în 2017.

Compensația primită de Hackett pentru 2018 o depășește pe cea a noului director general al Fiat Chrysler Automobiles, Michael Manley, care a obținut 708.498 dolari în primele șase luni în care a condus producătorul auto italo-american.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
bonus
salariu