Ford și GlobalFoundries colaborează pentru a majora livrarea de cipuri

Ford și GlobalFoundries colaborează pentru a majora livrarea de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2021

Grupul auto Ford Motor Co și producătorul de semiconductori GlobalFoundries Inc au informat că intenționează să colaboreze pentru a majora livrările pentru vehiculele Ford, dar și pentru alți producători auto americani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii au anunțat un acord cu caracter neobligatoriu care ar putea implica majorarea capacității de producție pentru actuala gamă a producătorului Ford și efectuarea în comun de activități de cercetare-dezvoltare în domeniul unor categorii de cipuri, care ar urma să fie folosite la mașinile viitorului, scrie Agerpres.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Ford și GlobalFoundries nu au dat publicității condițiile acordului și nu au precizat dacă Ford va furniza finanțare sau alte angajamente pentru a-și rezerva produse GlobalFoundries la actualele sau viitoarele fabrici. Cele două companii au precizat doar că această "colaborare strategică" nu implică achiziții reciproce de acțiuni.

Vicepreședintele Ford, Chuck Gray, a explicat că firma intenționează să realizeze designul propriilor cipuri, care să fie produse de un partener.

Și alți mari producători auto, cum ar fi Volkswagen, au anunțat că vor să realizeze designul propriilor cipuri.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a afirmat că acordul cu GlobalFoundries face parte din planul companiei de a integra vertical tehnologiile cheie.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Deși Ford se așteaptă la atenuarea deficitului global de semiconductori, directorul financiar John Lawler a apreciat recent că acesta s-ar putea extinde până în 2023, ceea ce va afecta producția.

"Ne așteptăm la o creștere cu aproximativ 10% a vânzărilor în 2021, iar lipsa cipurilor încă ne afectează", a declarat Lawler.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
cipuri